Mančićka pokazala da je majstor za riblje specijalitete i spremila gregadu, najstarije ribarsko jelo
Alal vera.
Suzana Mančić pokazala je da je vešta u spremanju ribljih specijaliteta i to je demonstrirala u beogradskom restoranu „Šaran“, gde tokom februara traju Hvarski dani. Nekadašnja loto devojka stigla je s prijateljima, ali nije izdržala da ne zaviri u kuhinju. Kad je već tamo ušla, što ne bi pokazala šta ume.
Zavrnula je Suzi rukave, dohvatila pogolemu ribu i poput vrhunskog kuvara počela da je obrađuje. A da bi jelo izgledalo baš onako kako se sprema na Hvaru, pomogao joj je Jurica Tomčić, vlasnik restorana „Kod kapetana“. Zubatac je brzo bio spreman za ubacivanje u ostale sastojke, a nešto kasnije bio je gotov čuveni specijalitet gregada - po mnogima, najstarije ribarsko jelo.
(R. S.)
Suzana Mančić pokazala je da je vešta u spremanju ribljih specijaliteta i to je demonstrirala u beogradskom restoranu „Šaran“, gde tokom februara traju Hvarski dani. Nekadašnja loto devojka stigla je s prijateljima, ali nije izdržala da ne zaviri u kuhinju. Kad je već tamo ušla, što ne bi pokazala šta ume.
Zavrnula je Suzi rukave, dohvatila pogolemu ribu i poput vrhunskog kuvara počela da je obrađuje. A da bi jelo izgledalo baš onako kako se sprema na Hvaru, pomogao joj je Jurica Tomčić, vlasnik restorana „Kod kapetana“. Zubatac je brzo bio spreman za ubacivanje u ostale sastojke, a nešto kasnije bio je gotov čuveni specijalitet gregada - po mnogima, najstarije ribarsko jelo.
(R. S.)