VISINA JE (NE)VAŽNA: Muškarci vole niže devojke!

Žene najviše vole partnere koji su viši od njih 20 centimetara, dok je muškarcima idealna visine partnerke sedam centimetara manja od njihove

Idealna žena trebalo bi da bude visoka 175 centimetara, a idealan muškarac 190 centimetara, pokazali su najnoviji rezultati.

Žene najviše vole partnere koji su viši od njih 20 centimetara, dok je muškarcima idealna visine partnerke sedam centimetara manja od njihove.
Istraživanje je vodio evolucijski psiholog Gert Stulp sa Univerziteta u Groningenu, koji tvrdi da i žene i muškarci vole da su u vezi u kojoj je muškarac viši, ali ideal razlike u visini se prilično razlikuje među polovima.

Prema tumačenju psihologa, postoje dve teorije zašto je tako - društvena teorija je nastala na kulturnoj ideji da su visoki muškarci muževni, dok biološka teorija govori da viši muškarci imaju bolji status i reproduktivni uspeh.

U stvarnom životu muškarci jesu viši od partnerke u većini veza, u 92,5 odsto slučajeva, žene su više u 4 odsto slučajeva, dok je ostalih 3,5 posto parova jednake visine.