Kako što brže da dobijete bebu

Pomozite spermatozoidima da put do svog cilja prevale brže i lakše

Da rode što pre stignu!
Došao je i taj trenutak u životu da vi i vaš partner postanete roditelji. Samo nedostaje još jedna sitnica - beba. I dok je nekima misija pravljenja deteta išla kao od šale, drugi su morali da se namuče da to postignu.

Neka istraživanja su pokazala da su najbolje poze za začeće misionarska poza ili ona otpozadi, jer dozvoljavaju duboku penetraciju. Isto tako imajte na umu da ove poze mogu da pomognu, ali to ne znači da i druge poze ne funkcionišu jednako dobro.

U svakom slučaju, najvažnije je da oba partnera uživaju i da imaju odnose što češće. To osigurava redovnu proizvodnju nove, pokretne spreme, a neredovna ejakulacija kod muškaraca znači da u njegovim testisima postoje i zalihe stare sperme, koja ima mali broj pokretljivih živih i zdravih spermatozoida.

Kao što i muški orgazam ima svoju primarnu funkciju ispuštanja spermatozoida, i ženski orgazam važan je za začeće. Istraživanja su pokazala da stezanje mišića spermatozoidima pomaže da lakše stignu do jajne ćelije.

Buduće mame i tate polne odnose treba imaju makar svaki drugi dan, naročito u nedelji kada žena ima ovulaciju. Češće nije ni potrebno jer zalihe sperme ionako ne stižu da se obnove pre nego što prođe 24 sata, već je za to potrebno oko dva dana.

Nemojte čekati

Ako i pored svih pokušaja već duže vreme ne uspevate da zatrudnite, obratite se lekaru. Što pre dobijete stručan savet i pregled, pre ćete imati bebu u naručju.