EL: Barselona pregazila Fenerbahče

Bitne pobede ostvarili Makabi, Unikaha i Panatinaikos

U sosmom kolu Top 16 faze košarkaške Evrolige Barselona je u Istanbulu ponizila Fenerbahče. Katalonci nisu imali milosti prema skupom turskom timu, koji je već sredinom druge četvrtine bio u minusu od 20 poena. Barselonu su do sedme pobede u drugoj fazi takmičenja predvodili Pit Majkl sa 17, te Tomić i Uertas sa po 14 poena.

U Feneru, kojem je ovo šesti poraz u Top 16, dvocifren učinak imali su samo Bogdanović sa 18 i Mekeljeb sa 17 poena. Uroš Tripković za tri minuta igre nije uspeo da se upiše u strelce.

Ubedljiv je bio i Makabi koji nije imao izboru u duelu sa Montepaskijem. Tim iz Tel Aviva je do pobede koja ga ostavlja u trci za plasman u četvrtfinale došao zahvaljujući odličnom šuterskom izdanju. Igrači Makabija su pogodili 12 trojki iz 20 pokušaja, a predvodili su ih Smit i Ohajon sa po 19 poena. U Montepaskiju su po 13 poena postigliBraun i Kangur, a Aleksandar Rašić nije ulazio u igru.

Unikaha je bila u stalnom vođstvu na gostovanju u Bambergu, ali je domaći tim u finišu zapretio preokretom. Ipak, u poslednjem napadu Ford i Nahbar nisu uspeli da pogode trojku za produžetak. Luka Žorić je sa 26 poena bio najefikasniji u Unikahi, u kojoj je Kosta Perović za šest minuta imao učinak od dva skoka, dok je Nahbar sa 17 poena prednjačio u Bambergu.

Panatinaikos je osvojio važne bodove na gostovanju u Kaunasu. Potpuno izjednačena utakmica odlučena je u poslednja tri minuta kada je tim iz Atine napravio seriju od 9:2. U Žalgirisu je najefikasniji bio Lafajet sa 15 poena, dok je u Panatinaikosu bolji od ostalih bio Ukić sa 21 poenom. Dijamantidis je dodao 13, a Gist 12 poena.

Grupa E:

Bamberg - Unikaha 65:68

Žalgiris - Panatinaikos 73:78

Grupa F:

Fenerbahče - Barselona 60:99

Makabi - Montepaski 92:61

Petak

Grupa E:

19:00 Efes - CSKA

20:45 Real Madrid - Alba

Grupa F:

16:30 Himki - Bešiktaš

20:00 Olimpijakos - Kaha Laboral