Mali kuvarski trikovi

Neka testenina bude ukusnija

Nikad ne lomite špagete da bi stale u lonac. Bolje pustite da vire dok se malo ne opuste, pa ih lagano potopite do kraja i promešajte

Ako vam testenina ne ispada ukusno onoliko koliko biste želeli, verovatno pravite greške ili preskačete neke veoma bitne korake u pripremi.

Šta ne treba raditi

♦ Nikad ne lomite špagete da bi stale u lonac. Bolje pustite da vire dok se malo ne opuste, pa ih lagano potopite do kraja i promešajte.

♦ Nije dobro da u vodu za kuvanje testenine dodajete ulje, jer ne želite da se lepi. Testenina će tako biti masnija i sos se kasnije neće upiti u nju.

♦ Nemojte dugo da ispirate testeninu nakon kuvanja, jer ćete isprati i ukus. Dovoljno ju je kratko provući kroz mlaz hladne vode.

Šta treba raditi

♦ Za kuvanje testenine uvek koristite veće šerpe. Dobro je i kad su lagane, jer će voda ponovo brzo proključati kad u nju ubacite testeninu.

♦ Vodu posolite tek kad proključa, jer će testenina tako biti najukusnija.

♦ Testeninu promešajte čim je ubacite u šerpu i nekoliko puta tokom kuvanja da se ne zalepi za dno.

♦ Ako na pakovanju piše da testenina treba da se kuva deset minuta, probajte je dva minuta manje. Sveža testenina isplivaće na površinu čim bude gotova.