Sastojci
♦ 700 g boranije
♦ 500 g junetine od buta
♦ 2 glavica crnog luka
♦ 2 šargarepe
♦ 2 dl neutralne pavlake
♦ 2 jajeta
♦ juneće supe po potrebi
♦ 4 kašike palente
♦ mirođija, ulje
♦ biozačin, biber
Priprema
Junetinu iseći na krupnije kocke, luk na kockice, a šargarepu na kolutove. Na malo ulja propržiti luk, dodati junetinu, pa i nju kratko propržiti. Potom dodati šargarepu i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi povremeno dolivajući juneću supu dok meso napola ne omekša. Zatim dodati boraniju i nastaviti sa dinstanjem. Kada svi sastojci omekšaju a suvišna tečnost uvri (potrebno je da ostane vrlo malo tečnosti), dodati mirođiju i začine po ukusu. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju presuti boraniju sa junetinom.
Posebno umutiti neutralnu pavlaku i jaja, pa preliti preko boranije i odozgo posuti palentom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
Zapečena boranija sa palentom
Objavljeno
11.03.2013. 19:06h
→ 01.07.2017. 0:00h