Sastojci
♦ 6 jaja
♦ 6 kašika šećera
♦ 12 kašika mlevenih oraha
♦ 2 štangle čokolade
♦ 2 kašike brašna
Fil
♦ 1/2 l mleka
♦ 3 kašike brašna
♦ 250 g maslaca
♦ 250 g šećera u prahu
♦ 1 kesica vanilin šećera
♦ 2 banane
Priprema
Za testo ulupati čvrst sneg od belanaca, postepeno umešati šećer i vanilin šećer, žumanca, orahe, čokoladu i brašno. Masu izručiti u pravougaoni, prethodno podmazan pleh i peći u zagrejanom šporetu. Pečenu tortu izvaditi iz pleha, staviti na vlažnu pamučnu krpu i ostaviti da se ohladi.
Za fil mleko kuvati s brašnom uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Skinuti s vatre i nastaviti sa mućenjem dok se ne rashladi. Posebno mutiti maslac sa šećerom i vanilin šećerom, pa postepeno spojiti s kremom. Ovom masom premazati koru, kroz sredinu poređati oljuštene banane, pa sve saviti u rolat. Preostalim filom premazati kolač odozgo i sa strane.
Rolat sa bananama
Objavljeno
18.03.2013. 18:30h
→ 25.05.2017. 12:58h