HAPŠENJE : Platičnim pištoljima pljačkali prodavnice i menjačnice

Postoji sumnja da su privedeni, pojedinačno ili u saizvršilaštvu, iz osnovne škole i Mesne zajednice u Golubincima krali kompjutersku opremu, a od fizičkih lica elektromotore sa sušara i bale osušenog duvana

SREMSKA MITROVICA - Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici uhapsili su i odredili pritvor za R.D, Z.Z, N.V, B.C, M.D. i M.V, svi iz Golubinaca, zbog postojanja osnovane sumnje da su 2012. i 2013. godine izvršili 12 krivičnih dela u Staroj Pazovi, Nikincima i Golubincima.

Kako je saopštila Policijska uprava Sremska Mitrovica, osumnjičeni su, u grupi po trojica, uz pretnju replike pištolja, izvršili razbojništvo na štetu prodavnice-menjačnice "Luki-komerc" u Nikincima i pokušaj razbojništva na štetu menjačnice "Vera 3" u Staroj Pazovi.

Svi osumnjičeni osim M.V. privedeni su istražnom sudiji Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, koji im je nakon saslušanja odredio pritvor do 30 dana, dok je istražni sudija Osnovnog suda M.V. pustio da se brani sa slobode.

Postoje, takođe, osnovi sumnje da su navedena lica, pojedinačno ili u saizvršilaštvu, iz osnovne škole i Mesne zajednice u Golubincima krali kompjutersku opremu, a od fizičkih lica elektromotore sa sušara i bale osušenog duvana.

Ukradeni duvan čija se vrednost procenjuje na 750.000 dinara su prodavali N.Ž. protiv kojeg je podneta krivična prijava za prikrivanje, u redovnom postupku, navedeno je u saopštenju.