Piletina s mladim lukom

Sastojci

♦ 4 veze mladog crnog luka
♦ 1/2 kg pilećeg mesa bez kostiju
♦ 1-2 kutlače pileće bistre supe ili vode
♦ biozačin
♦ kašika gustog soka od paradajza
♦ biber
♦ aleva paprika
♦ peršun
♦ ulje


Priprema

Na vrelom ulju propržite prvo beli deo mladog luka isečen na dva centimetra dužine. Posle stavite i zeleni deo, isečen na nešto veće komadiće (oko četiri centimetra). Začinite biozačinom i pržite dok zeleni deo luka malo ne promeni boju.

Piletinu isecite na kocke veličine jednog zalogaja i stavite preko prženog luka. Promešajte i poklopite. Kad porumeni sa svih strana, dodajte pileću supu (malo-pomalo).

Stavite i kašiku soka od paradajza ili paradajz pelata, alevu papriku, biber i šaku sitno iseckanog peršuna. Poklopite da se sve arome sjedine.
Prilog možete odrediti po vašem izboru: krompir pire, obaren kukuruz, pilav ili obarena testenina.