Partizanov meč sezone u Ivanjici, Zvezda protiv Spartaka

Crno-beli posle niza od tri utakmice bez pobede idu na teško gostovanje Javoru, dok crveno-beli u dobrom ritmu dočekuju Subotičane sa željom da se osvete za poraz u prvom delu sezone

BEOGRAD - Utakmicama 23. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije, lider Partizan će gostovati Javoru u Ivanjici, dok će Crvena zvezda dočekati subotički Spartak.

Crno-beli će u Ivanjici pokušati da nađu put za izlazak iz krize, pošto su u poslednja tri meča zabeležili dva remija i poraz, a drugoplasirana Crvena zvezda približila im se na samo četiri boda razlike.

U tim Partizana vraćaju se kapiten Saša Ilić i desni bek Aleksandar Miljković.

Ivanjičani su u prvom delu sezone namučili Partizan na stadionu u Humskoj, ali je šampion na kraju ipak slavio sa 2:1.

Drugoplasirana Crvena zvezda se, ponajviše zahvaljujući "poklonima" Partizana vratila u igru za titulu i u ovom kolu čekaće eventualni novi kiks crno-belih.

Crveno-beli će protiv Spartaka imati dodatni motiv, pošto su ih Subotičani u prvom delu sezone na svom terenu ubedljivo savladali sa 3:0.

Ujedno, portugalski trener na klupi Zvezde Rikardo Sa Pinto pokušaće da zadrži stoprocentan učinak, pošto je od dolaska u klub upisao sve tri pobede i to bez primljenog gola.

Pobedom u prošlom kolu nad Partizanom u Beogradu trećeplasirana Vojvodina je pokazala da ne odustaje od borbe za šampionsku titulu.

Novosađani će sutra na svom terenu dočekati užičku Slobodu u jednom od derbija kola. Užičani su prošle nedelje u Kuli remizirali sa Hajdukom.

Kuljanima predstoji teška borba za opstanak, a sutra će odigrati derbi začelja sa poslednjeplasiranim Smederevom, ekipom koja je do sada sakupila samo devet bodova.

Gradski derbi na Banjici odigraće ekipe Rada i OFK Beograda. "Građevinari" su prošle nedelje izgubili na gostovanju kod Jagodine, dok je OFK Beograd na Karaburmi odigrao nerešeno sa Javorom.

Niški Radnički će u ovom kolu dočekati Donji Srem, još jedan tim koji se bori za opstanak, dok će ekipa Novog Pazara ugostiti Jagodinu.

U duelu dva tima koja se bore da sačuvaju superligaški status u Kragujevcu će se sastati domaći Radnički i BSK iz Borče.

Parovi 23. kola:

U 14 sati sastaju se Javor - Partizan, a u 16 sati počinju mečevi Smederevo - Hajduk, Radnički Kragujevac - BSK, Radnički Niš - Donji Srem, Novi Pazar - Jagodina i Rad - OFK Beograd.

Od 18 sati igraju Crvena zvezda i Spartak, a u 19 sati počinje meč Vojvodina - Sloboda.

TABELA: Partizan 51, Crvena zvezda 47, Vojvodina 44, Jagodina 39, Rad 31, Sloboda 31, Radnički Niš 30, itd.