SUDJSKA KOMISIJA FSS: Ne guramo Zvezdu

Zvezda nema vetar u leđa od strane sudija. Jednostavno, nama su svi klubovi isti. Mi bismo voleli da se greške ne dešavaju, ali..., kaže Đorđe Žutić

Član Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Đorđe Žutić je rekao da Crvena zvezda nije favorizovana od strane sudija.

"Zvezda nema vetar u leđa od strane sudija. Jednostavno, nama su svi klubovi isti. Mi bismo voleli da se greške ne dešavaju, ali... Pogledajte uostalom velike evropske utakmice gde su ulozi mnogo veći pa videćete propuste koje imaju daleko veću cenu i daleko su veće nego greške koje se događaju kod nas. I ne priča se o lošoj nameri", rekao je Žutić.

Razlog za te spekulacije jesu nedosuđeni jedanaesterci za Smederevo i Spartak u mečevima sa ’crveno-belima’.

„U pravu ste što se tiče Smedereva, ali to je komisija sankcionisala. Jeste, penal je postojao i zbog tog propusta arbitar je dobio slabu ocenu. Ništa nije prikriveno. Glavni sudija je ’pao’ zbog tog propusta u Smederevu i mi smo to obelodanili. Dečko je pogrešio, pa šta sada, je l’ treba da ga ubijemo što je pogrešio? I on je samo čovek od krvi i mesa“, kaže Žutić.

Na pitanje da prokomentariše situaciju sa Spartakom, Žutić odgovara:

"Mislite na igranje rukom igrača Crvene zvezde u svom šesnaestercu? Ne bih da prejuidiciram stvari jer tek sledi konačna analiza i odluka, ali igrač Crvene zvezde je sam odigrao loptu na kratkoj distanci i ona ga je pogodila u ruku, ali namera nije postojala. Nemojte, ipak, dalje da insistirate, jer o svemu će tek biti detaljna analiza i odluka komisije"