BEOGRAD - Sit i miran!
Međunarodni praznik rada 1. maj jedan je od omiljenih dana u Srba, a razlog za to nije potreba da zaštite svoja prava, da se izbore za veće zarade i pristojne uslove na poslu, već tradicionalni krkanluk u prirodi!
I dok se u većini evropskih zemalja organizuju masovni sindikalni i levičarski protesti besnih radnika koji nose transparente protiv ugnjetavanja, naši radnici se za prvomajski uranak naoružavaju mesom, specijalitetima sa roštilja, limenkama piva i drugih alkoholnih pića.
Vesna Tomić, socijalni psiholog iz Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, kaže da je odsustvo želje za promenama i sveopšta apatija u koju je narod zapao posledica političkih i ekonomskih uslova u kojima živimo.
- Narod je iscrpljen u psihofizičkom, materijalnom, emotivnom i svakom drugom smislu. Nalazi se u beznađu i svestan je da bez dobre organizacije, koja je ovde nemoguća, ne može ništa da promeni. Zato se odlučuje da na bar dva dana odmori mozak, da ih provede sa porodicom ili u krugu prijatelja. Krkanluk u prirodi je njegov način da se relaksira - navodi ona.
Srbima su draži kobasice i ćevapi od borbe za platu
Objavljeno
30.04.2013. 1:02h
→ 01.07.2017. 0:00h
Dok se radnici u svetu bore za svoja prava, nama važno meso s roštilja
Reuters