Sastojci:
♦ 500 g teletine od buta
♦ 2 manje glavice belog luka
♦ 100 g mesnate slanine
♦ 2 dl vina
♦ voda, ulje, so i biber
Priprema:
Meso oprati i posoliti, mestimično ga probušiti vrhom noža i u te rupice staviti beli luk - jedan čen (ili pola, kako ko voli) i komad slanine, koju ste isekli na tanke trake. Slaninu dodatno iseći na sitne kocke, a čenove belog luka uzduž prepoloviti.
Meso staviti u vatrostalnu posudu u kojoj ima mesta i za saft. Dodati vodu da meso bude skroz prekriveno, dva decilitra ulja i belo vino.
Poklopiti i staviti na laganu vatru da se kuva. U zavisnosti od veličine, trajaće i kuvanje (oko sat). Tokom pečenja potrebno je okretati meso.
Meso je gotovo kad voda iščezne i kad potamni. Ako u toku kuvanja voda ispari, a meso je još tvrdo, slobodno dodati još vode.
Teletina u sosu od vina i belog luka
Objavljeno
03.05.2013. 18:33h
→ 25.05.2017. 18:28h