Preporuka: 10 najromantičnijih tinejdžerskih filmova

Možda nije sasvim tinejdžerski, ali jedan od najlepših ljubavnih filmova svih vremena je svakako Beležnica, u kojem glavne uloge tumače Rajan Gosling i Rejčel MekAdams

Filmska industrija ne prestaje da izbacuje nove ’hitove’ na tržište, ali možda se upravo iz tog razloga javlja određena doza prezasićenosti među gledalaštvom. Sve je već viđeno, a priče počinju da liče jedna na drugu. Šta zaista vredi odgledati? Pokušali smo da olakšamo odlazak u bioskop ili DVD klub time što smo izabrali onih 10 naj filmova.

Možda nije sasvim tinejdžerski, ali jedan od najlepših ljubavnih filmova svih vremena je svakako Beležnica (The Notebook), u kojem glavne uloge tumače Rajan Gosling i Rejčel MekAdams. Obzirom da nema eksplicitnih ljubavnih scena, preporuka je da ga odgledaš već sada – ako to već nisi uradila. Toliko je romantičan da su se i glavni glumci na snimanju filma zaista zaljubili jedno u drugo, a nemoj da se iznenadiš ni ako tokom gledanja primetiš da su i tvom dečku zasuzile oči – ovaj film naprosto obara s nogu.

Isto se dogodilo i partnerima iz filma Sumrak saga (Twilight Saga). Naime, Kristen Stewart i Robert Pattinson pokazali su se savršenim jedno za drugo ne samo na filmskom platnu, već i u privatnom životu. A sve je počelo susretom sasvim obične devojke iz susedstva i ultra zgodnog vampira... Pogledajte šta se dešava kada se ova dva sveta sudare...

Sve što devojka može poželeti (What A Girl Wants) govori o mladoj Amerikanki koja ima baš sve, ali sanja o susretu sa ocem kojeg nikad nije upoznala.

John Tucker mora umreti (John Tucker Must Die) je priča o mladiću koji nije baš poznat po svojoj vernosti, pa mu (čak) tri bivše nameštaju da se zaljubi u novu devojku u gradu samo da bi gledale kako mu ova slama srce.

10 stvari koje mrzim kod tebe (10 Things I Hate About You) je film inspirisan Šekspirovim delom ’Ukroćena goropad’, a radnja se dešava u modernoj srednjoj školi.

Glavne uloge tumače fantastični Heath Ledger, koji je pre par godina tragično nastradao od predoziranja, i Julia Stiles. Nikad poljubljena (Never Been Kissed). Ako kažemo da lik glavne junakinje tumači preslatka Drew Barrymore, to je preporuka samo po sebi.

Ona je ta (She’s All That) – toliko dobar da je po njemu urađena i parodija, a naučićeš i kako da se u par koraka preobratiš u kraljicu maturske večeri.

Za one koji vole filmove starije produkcije, recimo s kraja ’80-tih, tu je i Veštica tinejdžerka (Teen Witch), film o skromnoj devojci koja nije baš popularna u školi, ali zahvaljujući moćima koje otkriva u sebi, uspeva da zarobi srce najzgodnijeg dase.

Ima nečeg čudesnog (Some Kind of Wonderful) je takođe film iz tog perioda, ali govori o univerzalnoj temi, ljubavi koja se rađa iz prijateljstva, pa verujemo da ćeš uspeti da se prepoznaš u ovoj priči.

Na kraju, za ljubitelje domaće kinematografije, tu su naši teen klasici Lajanje na zvezde, i serijal Srđana Dragojevića – Mi nismo anđeli.