Sastojci
♦ 600 g pilećeg mesa
♦ 100 g šargarepe
♦ 100 g celera
♦ 100 g kelerabe
♦ 100 g luka
♦ 100 g praziluka
♦ malo karfiola
♦ lovorov list, so, biber
♦ oko 1,5 l vode
Za zapršku
♦ 2 kašike ulja
♦ kašika seckanog crnog luka
♦ 2 cena belog luka
♦ kašika brašna
♦ vino ili sirće po želji
Priprema
Korenasto povrće operite, očistite i isecite na rezanca. Meso stavite u hladnu vodu, dodajte povrće i začine, pa kuvajte dok sastojci ne omekšaju. Supu začinite solju i biberom. Na dve kašike ulja propržite luk. Dodajte zgnječeni beli luk i brašno. Zapržite i zalijte vodom. Kad bude prokuvalo, dolijte u varivo. Sve sastojke još malo prokuvajte, zatim jelo poslužite u dubokim tanjirima.
Piletina s povrćem
Objavljeno
25.05.2013. 22:50h
→ 18.04.2017. 14:36h