Sastojci:
♦ 1 celo pile isečeno na osam delova
♦ 1 veliki crni luk
♦ 4 čena belog luka
♦ 1 konzerva paradajz pelata
♦ pola šoljice pileće supe
♦ šoljica i po crnog vina
♦ 1 štapić cimeta
♦ mleveni cimet
♦ so, biber
♦ maslinovo ulje
♦ feta sir
♦ peršun za dekoraciju
Priprema:
Piletinu operite, osušite, posolite, pobiberite, i po njoj, sa svake strane, pospite malo mlevenog cimeta.
Na dno velike šerpe sipajte malo maslinovog ulja i stavite na visoku temperaturu. Kad ulje postane vruće, propržite piletinu. Svaku stranu tretirajte oko minut, dok kožica ne dobije rumenu boju, a zatim je izvadite i stavite sa strane.
Malo smanjite temperaturu i u istoj šerpi propržite iseckan luk. Mešajte oko minut dok ne omekša, a zatim dodajte i sitno iseckan beli luk. Pustite neka se sve dinsta još minut-dva, dok luk ne postane staklast. Nakon toga dodajte štapić cimeta, paradajz pelat, supu (koju ste napravili od kocke za supu), vino, i po želji posolite i pobiberite.
Dinstajte dok sve ne počne da ključa, a zatim u šerpu vratite komade piletine. Nastavite sve to da dinstate oko sat vremena, dok piletina ne počne da se odvaja od kostiju.
Poslužite uz skuvanu testeninu, a ukrasite narendanim sirom i peršunom.