Urmašice punjene čokoladom

Sastojci

♦ 150 g maslaca
♦ 4 kašike šećera
♦ 1 kašičica vanilin šećera
♦ 2 jajeta
♦ 1 kašičica praška za pecivo
♦ 2 kašike sirćeta
♦ brašno po potrebi
♦ kockice čokolade
♦ 2 šoljice (fildžana) ulja

Preliv

♦ 250 g šećera
♦ 5-6 dl vode
♦ 1 kašičica vanilin šećera
♦ po želji malo muskatnog n oraščića


Priprema

Omekšali maslac dobro umutiti s dve šoljice ulja. Dodati četiri velike kašike šećera i jednu malu kašičicu vanilin šećera i nastaviti s mućenjem još četiri-pet minuta.
Dodavati jedno po jedno jaje, miksujući sve vreme.
Umutiti jednu kašičicu praška za pecivo s dve kašike sirćeta (pazite: masa će početi da peni), pa dobijenu smesu dodati umućenom maslacu.

Nakon toga postepeno dodavati brašno do željene gustine, da ne bude ni tvrdo, a ni previše mekano.
Od komadića testa formirati kuglice i u sredinu svake staviti kockicu čokolade (pazite da krajevi budu dobro spojeni kako čokolada tokom pečenja ne bi curila. Urmašice oblikovati na rendi i peći na 190 stepeni oko 30-40 minuta dok ne porumene.
Vruće urmašice zaliti hladnim prelivom, koji se pravi na sledeći način - šećer i vodu staviti da prokuvaju i staviti kašičicu vanilin šećera, kao i malo muskatnog oraščića.