Testenina u sosu od pečuraka

Sastojci:
♦ 500 g testenine
♦ 400 g šampinjona
♦ 1 glavica crnog luka
♦ 1 dl belog vina
♦ 1 kašika senfa
♦ 2 kašike gustina
♦ supe od povrća po potrebi
♦ 1 dl neutralne pavlake
♦ 1 kašika seckanog peršuna
♦ 4 kašike ulja
♦ biozačin
♦ biber

Priprema:
Crni luk iseći na sitne kockice, a šampinjone na listiće.
Testeninu željenog oblika (najbolja je spiralna) obariti u slanoj vodi u koju ste dodali nekoliko kapi ulja, pa je ocediti od suvišne tečnosti.

Na malo ulja prvo propržiti crni luk, dodati mu šampinjone i dinstati sve dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne ispari.

Potom sve to posuti gustinom i dobro promešati. Postepeno dolivati supu od povrća i mešati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.

Dodati belo vino, senf i začine po ukusu pa kuvati na umerenoj vatri da se dobije ujednačena smesa željene gustine.

U gotov umak dodati neutralnu pavlaku i promešati.

Obarenu testeninu preliti pripremljenim sosom i posuti peršunom, narendanim trapistom ili parmezanom.