BERLIN: Seks u parku 150 evra, za nezaposlene 34!

Ako policajac u parku uhvati na delu par kako narušava javni mir a reč je o nezaposlenima plaćaju manju kaznu

Nemci se ovog leta osim sa privrednim i socijalnim temama "bore" i sa stvarima koje bi neki možda mogli da podvedu pod "koješta". Mnogi muku muče sa debelim kućnim ljubimcima i negoduju što im hotelska soba ne gleda, kao lane, na isti delić mediteranske lepote, ali i što nezaposleni, kada ih u nekom čistom i u hladovinu ušuskanom berlinskom parku ''uhvate na delu'', plaćaju manju kaznu od zaposlenih.

''To daje pogrešne impulse i deli društvo. I u gradskom prevozu postoji samo jedan ''cenovnik'' s kaznama. Svako je odgovoran za ono što čini i mora izaći na kraj s konsekvencama", reagovali su iz Saveznog zavoda za rad, povodom saznanja da u nemačkoj prestonici nezaposleni ukoliko ih "uhvate na delu" na nekoj klupici u parku, ne plaćaju punu kaznu od 150 evra za narušavanje javnog reda, već svega 34 evra.

Priču o "popustu" za nezaposlene za seks u prirodi pokrenuo je, zapravo, londonski gradonačelnik Boris Džonson, koji je, kako prenose nemački mediji, hvalio lepote Berlina. Džonson se divio vozačima ''mercedesa'' koji staju pred biciklistima, ali se i šalio zbog toga što se za "seks u parku" normalno plaća kazna od 150 evra, a nezaposlenima sledi znatno manji iznos - 34 evra.

"Ako to nije darežljivost, onda ja ne znam šta je to", prenose nemački mediji londonskog gradonačelnika.