ŠEST GODINA: Javor prvi posle Partizana Zvezdu matirao četiri puta

Crveno-beli posle šest i po godina primili četiri pogotka na jednom meču u domaćem šampionatu

BEOGRAD - Fudbalerima Crvene zvezde uopšte nije prijalo gostovanje Javoru u Ivanjici. Crveno-beli su četiri puta vadili loptu iz mreže, a da nije bilo golmana Bajkovića verovatno bi ta cifra bila znatno veća.

Crveno-beli su četiri pogotka na jednom domaćem meču poslednji put primili pre šest i po godina, tačnije u 128. večitom derbiju kada je Partizan na Marakani slavio takođe sa 4:2.

Taj meč je odigran 24. februara 2007. godine, Crvena zvezda je te godine osvojila poslednju titulu, a crno-beli su prekinuli post od 11 godina kada su u pitanju pobede na stadionu crveno-belih i šest godina posta uopšte u večitim derbijima.

Golove za crno-bele, koje je sa klupe predvodio Miroslav Đukić, postigli su Miloš Mihajlov, Branimir Bajić, Nebojša Marinković i Žarko Lazetić, a za Crvenu zvezdu Sekundo Kastiljo i Igor Burzanović.

Međutim, ono što je bitnije za crveno-bele jeste podatak da im je poraz u Ivanjici četvrti u nizu u prvenstvu računajući i prošlu sezonu. Crveno-beli su minuli šampionat završili porazima od Partizana (0:1), Slobode Point (1:2) i Vojvodine (0:3).

http://www.youtube.com/watch?v=sOs257DxA9E
http://www.youtube.com/watch?v=BP8OS999ne8