REGULIŠU PROSTITUCIJU: U Švajcarskoj otvorena odeljenja za seks!

U Cirihu su otvorene improvizovane drvene garaže namenjene za vozače automobila, koji žele usluge prostitutki

Takozvana prolazna "odeljenja za seks" zvanično će biti otvorena 26. augusta i deo su napora vlasti Ciriha za regulaciju prostitucije, borbe protiv podvođenja i poboljšanja bezbednosti za seksualne radnice.

Devet struktura, koje podsećaju na garaže, smeštene su u nekadašnjoj industrijskoj zoni u zapadnom delu Ciriha i, prema pisanju britanskog medija, organizovane su uz tipičnu švajcarsku preciznost.

Vozači automobila moraju da prate jasno označen pravac, duž kog se nalazi do 40 prostitutki. Po odabiru prostitutke i ugovorene cene, vozači automobila odlaze u drvene garaže, čija je unutrašnjost oblepljena upozorenjima za upotrebu kondoma i rizicima koje predstavlja virus HIV i sida.

"Odeljenja za seks" opremljena su i alarmima koje prostitutke mogu da aktiviraju ukoliko osete da su u opasnosti. Lokacija je otvorena od rane večeri do 5.00 časova ujutro samo za vozače automobila i nije dozvoljen dolazak pešaka ili motorista.

Osobe koje budu tražile seksualne usluge izvan tri odobrene zone, uključujući i deo sa "odeljenjima za seks" suočiće se sa novčanom kaznom u iznosu od 365 evra.

Projekat vredan 1,6 miliona evra odobren je prošle godine na referendumu u Cirihu.