"KOMŠILUK" JE VIŠE OD KULINARSKE EMISIJE: Mirka Vasiljević glumi Metohiju u spotu Milana Vasića, a evo kako se snašla u ulozi voditeljke na Kurir televiziji

Mirka je posle premijere spota za "Kurir" sumirala utiske sa snimanja, a otkrila je i kako se snašla u novom projektu Kurir televizije "Komšiluk".

Kurir/M.F.

Poznati srpski glumac Milan Vasić nedavno je u Beogradu, u prepunoj sali "MTS dvorane", premijerno publici prikazao svoj novi spot i pesmu "Metohijo, moja avlijo" i izazvao emotivne reakcije i gromoglasan aplauz. Pesma "Metohijo, moja avlijo" je deo šire umetničke misije Vasića, kojom želi da očuva i ovekoveči duh ovih krajeva kroz umetnost.


Glavnu ulogu u spotu imala je Milanova koleginica, glumica Mirka Vasiljević, koja je svojim likom predstavila Metohiju. Mirka je posle premijere spota za "Kurir" sumirala utiske sa snimanja, a otkrila je i kako se snašla u novom projektu Kurir televizije "Komšiluk".

ATA images  Mirka Vasiljević i Milan Vasić

Da li je ovo tvoja prva uloga u spotu?

- Nije, glumila sam u spotu Tijane Dapčević "Zemlja mojih snova" kao tinejdžerka zajedno sam Tijaninim prijateljima. Što se tiče Milanove pesme "Metohijo, moja avlijo", tu sam više kao prijatelj sa željom da ga i kao kolega podržim u njegovoj misiji, a naravno i da uradim jednu lepu i plemenitu stvar.

printscreen/youtube/Tijana Dapcev  Mirka u spotu Tijane Dapčević

Kakva je bila atmosfera na snimanju i kako si se snašla?

- Divno sam se provela zato što sam radila sa kolegom s kojim sam već imala prilike da sarađujem u dva projekta, pa mi je bio poznat način na koji on radi. On je već imao viziju i jasnu sliku kako sve treba da izgleda, a kada radite s nekim ko zna šta radi onda problemi ne postoje jer dobijete dobre indikacije, a vaše je samo da to sprovedete u delo. S druge strane, tu su bili i statisti koji žive na Kosovu i Metogiji koji su se sjajno snašli jer su želeli da ostave deo svoje duše i srca u ovom ostvarenju i kada neko priđe sa takvom energijom i željom, kvalitet i uspeh su sigurni.

Kurir/M.F.  Mirka Vasiljević

Publika te već dugi niz godina poznaje kao glumicu u filmovima i serijama, oprobala si se i u muzičkim spotovima, a sada i kao voditeljka u novoj kulinarskoj emisiji "Komšiluk" koja je počela da se prikazuje na Kurir televiziji, pa kako postižeš sve s obzirom na to da imaš ćetvoro dece?

- Kulinarski šou koji sa kolegama vodim na Kurir televiziji je počeo da se prikazuje, 75 epizoda smo snimili, postoji dosta takmičara, mogo igrica, puno recepata, ali i dosta međuljudskih priča i razgovora što mi je izuzetno drago jer je koncept drugačiji, nije samo kuvanje pa smo se svi zaista osetili kao da smo komšije, kao da svi živimo u jednoj zgradi gde smo jedni drugima pomoć kada je potrebno. Tempo je bio brz i jako je šarenoliko, tako da mi nije bilo teško da sve postignem dok radim ono što volim.

Kurir Televizija  Kulinarski šou "Komšiluk"

Ove godine te ima dosta na malim ekranima, kakvi su ti dalji poslovni planovi?

- Ova godina za mene što se posla tiče i malih ekrana jeste izuzetno ispunjena, jer rad održava čoveka. 25. oktobra ću imati svoju pozorišnu premijeru u Akademiji 28, nadam se i da će serija Urgentni centar 4. sezona da krene uskoro sa emitovanjem, tako da, ja sam zadovoljna dok glumim jer se osećam prijatno u svojoj koži. Gluma je našla put do mene još dok sam bila dete, pa kada gluma nije tu ja se pitam šta mi fali.

This browser does not support the video element.

Mirka Vasiljevic o Festivalu filmskog scenarija u Vrnjackoj Banji  MONDO