ŽENE ĆE TRČATI ZA POMOĆ ŽENAMA: Trka u dužini od 7,7 kilometara oko Savskog jezera imaće svoje 17. izdanje

Cilj je da se na ovaj način promoviše značaj fizičke aktivnosti

Beogradski Maraton Panel o ženskom zdravlju

Beogradski maraton u saradnji sa sponzorima organizovaće tradicionalnu i sve popularniju Žensku trku, koja će se održati na Adi Ciganliji u nedelju 6. oktobra.

Beogradski maraton organizovaće tradicionalnu i sve popularniju Žensku trku, koja će se održati na Adi Ciganliji u nedelju 6. oktobra. Trka u dužini od 7,7 kilometara oko Savskog jezera imaće svoje 17. izdanje i namenjena je ženama svih generacija.

Kao i prethodnih godina, cilj je da se na ovaj način promoviše značaj fizičke aktivnosti, posebno trčanja i hodanja, kao prevencije u očuvanju zdravlja, ali i druženje, uz jačanje solidarnosti kroz podršku i motivaciju.

Darko Habuš, direktor Beogradskog maratona, još jednom je podsetio koliki značaj ima ova manifestacija.

„Tradicionalna Ženska trka je trkački događaj u organizaciji Beogradskog maratona na koji smo veoma ponosni, jer broj učesnica raste iz godine u godinu, što je jasan pokazatelj da interesovanje za zdrav i aktivan život među ženskom populacijom raste. Ove godine će zahvaljujući angažovanju Fondacije ’Heroji Beogradskog maratona’, u saradnji s našim naslovnim sponzorom Ženska trka poprimiti i humanitarni karakter. Žene će trčati za pomoć ženama, čime će pokazati svoju solidarnost, ali i uživati na stazi u jedinstvenom trkačkom ugođaju i lepom druženju. Kao priprema za dm Žensku trku 21. i 28. septembra s početkom u 9 časova na Adi Ciganliji biće održani javni treninzi, kako bi sve učesnice bile što spremnije za trku - istakao je Darko Habuš.