FON BANJICA BRANI TROFEJ! Počinje Prva futsal liga Srbije, da li neko može da skine s trona ekipu iz Beograda?!

Privatna Arhiva

Sve je spremno za novu sezonu Prve futsal lige Srbije. Ovog vikenda na programu su mečevi prvog kola elitnog, ali i drugoligaškog futsal karavana, a uoči samog početka jasno je da će uloga glavnog favorita za titulu i ove sezone ići šampionu, ekipi FON Banjica iz Beograda.

KMF FON Banjica 

Četa Igora Šoša odlično se pojačala i u svoje redove dovela je legendarnog golmana Miodraga Aksentijevića, zatim Marka Radovanovića, Nikolu Matijevića i Stefana Aleksića, ali je i zadržala najbolje pojedince kao što su Dejan Jovanović, Mladen Kocić, Strahinja Petrov, Pavle Pešić, Lazar Petrašević, Vladimir i Ognjen Pajković i Drago Šljukić, tu su i Stefan Krstić, Nikola Lazarević i talentovani golmani Luka Makivić i Dušan Mitić, te je u pripremnom periodu ekipa sa Banjice upisala pobedu čak i protiv reprezentacije Srbije. 

Zbog toga su ambicije najveće moguće, što ne krije ni šef stručnog štaba Igor Šošo.

- U nedelju nas očekuje start prvenstva protiv KMF Vinter sport u Nišu, što će sigurno biti izazov. Znamo da nas čeka teška utakmica protiv jedne dobre i tvrde ekipe koja se uvek bori do kraja, naročito na domaćem terenu. Ipak, mi smo tokom pripremnog perioda odradili sve što smo planirali i postavili jasne ciljeve za predstojeću sezonu. Naša ambicija je da se pokažemo u najboljem svetlu u Evropi i da pokušamo da odbranimo titulu šampiona Srbije. Verujem u tim i u ono što možemo da postignemo - istakao je on.

KMF FON Banjica 

FON Banjica će dakle na startu sezone gostovati prošlogodišnjem polufinalisti lige, Vinter sportu (nedelja, 18.00), a uoči ovog meča svoje utiske izneo je i kapiten Pavle Pešić.

- Očekuje nas izuzetno izazovna i naporna sezona. Igraćemo na tri fronta. Predstavljamo naš klub i Srbiju u Ligi šampiona i to za nas predstavlja veliku čast. Igramo u dosta izjednačenoj grupi u kojoj sve četiri ekipe vide svoju šansu za prolaz u elitnu rundu takmičenja, odnosno 16 najboljih ekipa Evrope. Uzimajući u obzir da igramo pred domaćom publikom, na našoj Banjici, verujemo u prolaz. Ništa manje važna za nas su i takmičenja na domaćoj sceni. Branimo titulu i to je dodatni motiv da pružamo još bolje i ubedljivije partije u narednoj sezoni. Kup je specifično takmičenje, gde nema prostora za lošu utakmicu jer je eliminacionog karaktera od samog starta, ali se nadam da ćemo i tu imati priliku da se okitimo peharom. Iskoristiću priliku da poželim svojim saigračima mnogo sreće i prvenstveno zdravlja u tekućoj sezoni - rekao je Pešić.

Privatna Arhiva 

Glavni konkurent FON Banjici u borbi za titulu biće tim Loznice koji na startu šampionata dočekuje Ekonomac. Osim ova dva tima u šampionatu igraju još i Smederevo, Ivanjica, SAS iz Zrenjanina, Novi Sad, Novi Pazar i Vranje, a evo i svih parova prve runde:

Petak, 20. septembar:

19.00 Novi Pazar - Vranje

19.30 SAS Zrenjanin - Novi Sad

20.00 Loznica - Ekonomac

Nedelja, 22. septembar:

18.00 Vinter sport - FON Banjica

Ponedeljak, 23. septembar:

20.15 Ivanjica - Smederevo

 BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Koje je rešenje za fudbalsku reprezentaciju Srbije? Gosti "Pulsa Srbije" bez dileme: Piksijev zenit je prošao još protiv Portugala  Kurir televizija