"NISAM KRIV! NISAM IZMASAKRIRAO IGORA!" Počelo suđenje za jezivi zločin u Smederevu, zajedno pili celu noć, a onda je Zoran dograbio nož...

Printscreen/Facebook, Nenad Kostić

Zoranu J. (41) iz Smedereva prošle nedelje počelo je suđenje pred Višim sudom u Smederevu, zbog ubistva poznanika Igora Ivanovića (37) kog je nasmrt izbo nožem u januaru nakon zajedničke proslave u svojoj kući. Okrivljeni se, kako saznajemo, kratko izjasnio "da nije kriv".

Prema optužnici koju je podiglo Više javno tužilaštvo u Smederevu okrivljeni se tereti da je u ranim jutarnjim časovima 22. januara nakon žučne svađe naneo brojne povrede žrtvi - u predelu grudnog koša, vrata, stomaka i leđa. Nakon čega je telo pokojnog izneo iz kuće i ostavio u dvorištu. Okrivljeni se zatim onako krvav vratio u kuću i legao da spava.

Printscreen/Facebook  Ubijeni Igor Ivanović

- Nisam kriv i ne priznajem krivično delo koje mi se stavlja na teret optužnicom - rekao je na pripremnom ročištu koje je bilo 12. septembra u zgradi smederevskog suda, kada je stao za govornicu. Podsetimo, Zoran J. se tokom istrage branio ćutanjem, tačnije iskoristio je svoje zakonsko pravo da se u toj fazi postupka ne izjašnjava o krivici.

Kako Kurir saznaje, na pripremnom ročištu pročitana je optužnica koja je stavlja na teret okrivljenom, a on se zatim i izjasnio o krivici. Sledeće ročište zakazano je za 17. oktobar kada se očekuje da se Zoran J. detaljno izjasni o ubistvu svog poznanika sa kojim je nekoliko sati pre zločina sedeo kod zajedničkog prijatelja, a potom su otišli zajedno i u kafanu.

Nenad Kostić  Kuća u kojoj se dogodio zločin

- Okrivljeni se optužnicom tereti i da je zločin počinio pod dejstvom alkohola i da je bio u stanju teške alkoholisanosti. Nakon ubistva njemu je izmereno 2,26 promila alkohola u krvi. Veštačenjem je potom utvrđeno da je u trenutku izvršenja krivičnog dela bio u stanju smanjene neuračunljivosti, ali ne znatno - navodi naš dobro obavešten izvor. 

Zoranu J. na teret se stavlja krivično delo ubistvo i za to mu preti kazna od pet do 15 godina zatvora. 

Kako smo ranije izveštavali, do zločina je došlo iz za sada nepoznatog razloga. Okrivljeni je tokom svađe dograbio kuhinjski nož i izmasakrirao Igora. Nakon zločina cela kuća je bila krvava, tako da je krvi bilo po nameštaju i podu. 

Nenad Kostić  Kuća nakon zločina zapečećena

Voleo da popije

Kako su nam tada ispričale komšije Zoran J. je oduvek bio problematičan - voleo je da popije, napravi haos, a onda sutra kada se otrezni znao bi da se izvinjava i sve tako u krug. Takođe, kako su tada meštani Smedereva ispričali za Kurir, Zoran J. živeo je sam u porodičnoj kući, jer ga je brat sa porodicom napustio zbog poroka koji ima ceo život. Imao je i tragediju jer mu je drugi brat preminuo nakon što ga je udarila struja.