BRATIME SE VARVARIN I MODRIČA: Kruna višegodišnje saradnje opština iz Srbije i Republike Srpske

Kurir/Ž. M.

Odbornici Skupštine opštine Varvarin usvojili su Odluku o uspostavljanju saradnje (bratimljenju) Opštine Varvarin sa Opštinom Modriča iz Republike Srpske. Saradnja između ove dve opštine potvrdila je uzajamno prijateljstvo i zajedničku želju za daljim unapređenjem odnosa i prijateljskih veza između dve lokalne zajednice.

Uspostavljanje saradnje odnosi se na oblasti privrede, kulture, sporta, kao i u svim drugim oblastima gde postoji obostrani interes, a sve u cilju prosperiteta i unapređenja života građana obe opštine, navodi se u odluci, koja će biti upućena na saglasnost Vladi Republike Srbije, a nakon toga će predsednica opštine Varvarin i načelnik opštine Modriča potpisati Sporazum o saradnji.

- Opštine Varvarin i Modriča već više od 10 godina su povezane preko svojih mesnih zajednica Orašje i Dugo Polje, koje su 2008. godine potpisale Sporazum o saradnji, ali i kroz saradnju u oblasti kulture, gde su Povelju o bratimljenju potpisali KUD „Vuk Karadžić” i KUD „Zoran Tomušilović”, kasnije i OFK „Orašje” i FK „Sloga”. Bratski susreti ovih mesnih zajednica organizuju se svake godine, kaže Violeta Lutovac Đurđević, čelnica lokalne samouprave.