Počeo rad na mjuziklu "Balkan Ekspres": Održana prva proba u "Pozorištu na Terazijama", a premijera se očekuje polovinom decembra

Uz gromoglasan aplauz svih prisutnih, reditelj Darijan Mihajlović pozdravio je glumicu Tanju Bošković za koju je rekao da je najjača spona između predstave i istoimenog filma i zbog toga ima poseban značaj za ceo ansambl.

Jovo Marjanović

U Pozorištu na Terazijama održana je prva proba za mjuzikl Balkan ekspres koji će režirati Darijan Mihajlović, a po tekstu Gordana Mihića. Predstava, čija se premijera očekuje polovinom decembra, planirana je kao centralni događaj obeležavanja jubilarne 75. sezone Pozorišta na Terazijama, pored brojnih drugih aktivnosti koje će ovim povodom biti realizovane tokom narednih deset meseci.

Printscreen/RTS 

Na samom početku, brojnom ansamblu obratio se v.d. direktora pozorišta Rade Marjanović koji je siguran u uspeh ove predstave i njenu dugovečnost, između ostalog i zbog toga što je imidž našeg pozorišta rad u dobroj atmosferi. On je istakao da su same pripreme trajale više od pet meseci i da je kompletan materijal spreman.

Uz gromoglasan aplauz svih prisutnih, reditelj Darijan Mihajlović pozdravio je glumicu Tanju Bošković za koju je rekao da je najjača spona između predstave i istoimenog filma i zbog toga ima poseban značaj za ceo ansambl. Premda predstava ima dve glumačke podele, pripreme će biti svakodnevne i intenzivne.

Grad Sombor 

Aleksandar Sedlar, koji je uradio muzičke aranžmane poznatih numera Zorana Simjanovića, komponovao je i dodatnu muziku za potrebe ove predstave.

Autorski tim čine i Milena Depolo (dramaturg), Igor Barberić (koreograf), Aleksandar Denić (scenograf), Lana Cvijanović (kostimograf).

Kurir Televizija 

U predstavi igraju: Duško Radović/Dragan Vujić Vujke, Milan Antonić, Jelena Jovičić/Anja Mit, Žarko Stepanov/Slaven Došlo, Mladen Andrejević/Arsenije Tubić, Tanja Bošković/Dušica Novaković, Slobodan Stefanović, Miroljub Turajlija, Vladan Savić, Olivera Bacić Dragičević/Ksenija Repić.

U predstavi učestvuje i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

(Kurir.rs/M.F.)

This browser does not support the video element.

Mjuzikl Lu poklon glumaca  Kurir