ZVEZDINI IGRAČI SE UPLAŠILI SVOJIH NAVIJAČA! Iznenađujući izveštaj portugalskog novinara iz Beograda: Benfika ih je namerno pustila da napadnu!

Novinar uglednog portugalskog lista koji je iz Beograda izveštavao o utakmici Crvene zvezde i Benfike veruje da je atmosfera sa tribina "pojela" domaći tim.

Nemanja Nikolić

Benfika je na stadionu Rajko Mitić pobedila Crvenu zvezdu rezultatom 2:1 u prvom kolu Lige šampiona.

Nakon lošijeg starta meča, ekipa Vladana Milojevića je zaigrala znatno bolje u drugom poluvremenu, ali je tada bezuspešno pokušala da neutrališe zaostatak napravljen u prvom delu igre kada je portugalski tim stigao do dav gola prednosti.

Felisio Milson je u završnici utakmice smanjio prednost rivala, ali domaćin nije uspeo da se izbori za bod.

Novinar uglednog lista "Abola" koji je izveštavao sa utakmice u prestonici Srbije, pohvalio je navijače crveno-belih, ali istakao da je atmosfera imala zastrašujuć efekat na domaći tim.

"Čuvena beogradska atmosfera, zastrašujuća atmosfera Srbije i Marakane, nije izneverila očekivanja. Puno se pričalo o njoj pre utakmice i o tome kako bi mogla da utiče na utakmicu i zaista jeste uticala. I to na koji način. Bilo je vruće, bilo je strašno, bilo je uticajno, uplašilo je tim i njegove igrače, teralo ih je da oklevaju i da se plaše. Crvena zvezda je zaista osetila atmosferu... kod kuće. Neverovatan je broj grešaka koje su Srbi pravili tokom prvog poluvremena", poručio je on.

Nemanja Nikolić 


Ističe novinar da je i Benfika imala zasluge u nešto lošijoj igri crveno-belih u prvom poluvremenu, a ističe da su tek nakon drugog gola fudbaleri domaće ekipe uspeli da se smire i da zapravo uđu u utakmicu.


"Kocka leda, prva, nije u potpunosti ohladila srpski pakao, koji je još uvek bio dovoljno vreo da primora igrače da igraju "pod ugljem". Igrače Crvene zvezde. Zvezda je i dalje bila pod uticajem atmosfere i masovno je pravila greške. Fudbaleri su pokazali živce nekog ko igra kod kuće u Ligi šampiona, a nije navikao na to. Posle još jedne parade grešaka i izgubljenih lopti ispred šesnaesterca, došlo je do faula u opasnom prostoru i prelepog slobodnog udarca Kokčua, 2:0. Druga kocka leda je skoro potpuno ohladila srpski pakao".

Nemanja Nikolić 

Drugo poluvreme donelo je velike promene na terenu, ali samo zbog toga što je Benfika to dozvolila, smatra autor teksta.

"Crvena zvezda je zaista bila drugačija... ili je drugačija bila Benfika? Neko se pomerio napred ili se neko vratio nazad, neko je pritisnuo više ili je neko dopustio da se to desi, ali rezultat je ostao isti. Bruno Laž je tada počeo da razmišlja o rezultatu, izmenama je trebalo da dobije stabilniji vezni red. Nije uvek bilo tako, ali je počelo dobro da funkcioniše i šanse za 3-0 su dolazile i prolazile. Srbi su iskoristili i smanjili zaostatak, Milson je u 86. minutu smanjio na 2:1 i mogao je da izazove paniku. Ali Amduni je ubrzo potom pogodio stativu i spustio Srbe na zemlju. Konačni pritisak nije odvratio Benfiku od važne pobede, koju je Laž slavio poput Murinja. Nije ni čudo: Crvena zvezda nije izgubila na svom terenu 18 utakmica. Poslednji tim koji je pobedio bio je Gvardiolin Mančester siti", zaključio je portugalski novinar.

Kurir sport

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Aplauz za fudbalere Benfike  Kurir televizija