KO ĆE OSVOJITI ABA LIGU? I ove sezone - bitka dva tima! Zvezda i Partizan svetlosnim godinama ispred svih! Kladionice daju veće šanse jednoj ekipi, evo i kojoj!

Starsport

Vreme je za novu sezonu ABA lige u kojoj je samo jedno sigurno - beogradski večiti rivali Crvena zvezda i Partizan imaće ulogu glavnih favorita u borbi za trofej jer svi ostali timovi daleko zaostaju za ovim klubovima.

Prošle sezone titulu je posle prave drame osvojila Zvezda, sezonu pre toga Partizan je prvi prošao kroz cilj, a ako je za verovati kladionicama - i sada nas očekuje velika drama do samog kraja! Blagu ulogu favorita pred početak ABA lige ima Crvena zvezda i kvota da će tim Janisa Sferopulosa osvojiti regionalno takmičenje iznosi 1,85.

Starsport 

Zvezda je zadržala glavne igrače na Malom Kalemegdanu, otišli su samo Gilespi, Tobi, Hanga, Smart, Tompkins i Lazarević, a dovedena su i odlična pojačanja u vidu Kalinića, Dobrića, Plavšića, Kanana, Dauma i Miler-Mekintajera. Uz starosedeoce Teodosića, Davidovca, Mitrovića, Lazića, Bolomboja, Nedovića, Gedraitisa, Jaga, Ilića i mladog Kostića, crveno-beli imaju tim spreman da igra na više frontova. A kladionice smatraju da će se bolje snaći od Partizana, pa ih guraju na prvo mesto favorita.

Sa druge strane, Partizan je promenio apsolutno ceo tim i kvota da će crno-beli osvojiti ABA ligu iznosi 2,20. U ekipi je u odnosu na prošlu sezonu ostao samo Balša Koprivica, dovedeni su fenomenalni igrači i roster Partizana činiće još i Dejvis, Lundberg, Karlik i Tajrik Džons, Nilikina, Vašington, Nakić, Bošnjaković, Marinković, Pokuševski, Braun, Bonga, Lakić, Majk i Dimitrijević. Da li će Željko Obradović uspeti da uklopi ove igrače dovoljno dobro da osvoje ABA ligu i odigraju kvalitetno na svim frontovima ostaje da se vidi.

Starsport© 

Na startu ABA lige Zvezda će u nedelju od 17 časova gostovati Dubaiju, dok će Partizan u sredu od 19.00 dočekati Borac i videćemo kako će večiti otvoriti sezonu. Što se tiče ostalih klubova ABA lige, kvota da će Dubai osvojiti šampionat iznosi 15, na Budućnost je 18, a ostalima se daju daleko manje šanse.

 BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Željko Obradović o početku priprema Partizana  Kurir/Dejan Ignjatović