OVO JE PRETUČENI SRBIN NA KIM DEJAN RADIĆ: Nije smeo da se vrati kući, ima vidljive povrede po celom telu

Kaže da su mu vezali ruke, noge i odveli su ga u sobu gde su mu bacili ćebe preko glave i tukli ga.

Kurir

Srbin Dejan Radić mučki je pretučen i opljačkan noćas oko ponoći u Starom Gracku, u opštini Lipljan. 

Njegova komšinica Milijana Marković, izjavila je za Kosovo onlajn da je čula dozivanje oko ponoći od strane Radića, i da su napadači, prema rečima pretučenog, govorili albanski.

Radić je, nakon što je pretučen, oko ponoći pomoć zatražio od komšija Markovića koji su zatim pozvali kosovsku policiju. Kako je istakla Milijana, Radić je tokom boravka u njihovoj kući rekao da su ga napali Albanci.

"Spavali smo, ja sam se oko 12 sati probudila i izašla u pidžami, i čujem da me neko zove, kiša je padala, izađem da vidim šta se desilo, u tom trenutku je on vikao. Kaže da su mu vezali ruke, noge i odveli su ga u sobu gde su mu bacili ćebe preko glave i tukli ga. Tom prilikom su mu uzeli oko 2.000 evra, koliko je imao kod sebe, tako mi je sinoć rekao, `sve što sam imao vredno, uzeli su. Ali su ga dosta pretukli, imao je modrice po licu, svuda, vide se tragovi kako su ga vezivali. On je došao nakon toga kod nas, pozvali smo policiju. Niije smeo da se vrati kući", rekla je Marković.

Kurir 

Dejan je nakon hospitalizacije u KBC Priština sa privremenim sedištem u Gračanici, na dalju dijagnostiku upućen u KBC Kosovska Mitrovica, potvrdio je za Kosovo onlajn direktor KBC Priština-Grčanica Bratislav Lazić.

Lazić je istakao da je Radić prilikom hospitalizacije u KBC Priština-Gračanica bio u stabilnom stanju, ali da je u KBC Kosovska Mitrovica upućen radi dalje dijagnostike, konkretno skenera glave.

Napad na Radića Kancelarija za KiM je okarakterisala kao etnički motivisan. Iz Srpske liste poručili su da je napad na Radića posledica antisrpske politike režima u Prištini.

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

KURTI PREVRTAO EULEKS KAMIONE, SADA HAPSI ZBOG ZVIŽDALJKE! Reporter o stanju na KiM: Situacija je loša, ne znam šta donosi dan  Kurir televizija