FEDEREROV PROJEKAT DOBIO OGROMNU PODRŠKU! Oduševljeni Rodžer se oglasio: Ovo potvrđuje našu viziju!

Lejver kup i ATP su danas u Berlinu objavili petogodišnje produženje svog postojećeg ugovora, koji je započeo sa Lejver kupom 2019.

Christophe Gateau / AFP / Profimedia

Lejver kup se po sedmi put održava od danas u Uber areni u Berlinu, označavajući značajnu prekretnicu za događaj time što nastavlja da okuplja teniske superzvezde iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti u uzbudljivom timskom takmičenju i jedinstvenoj proslavi sport.

Takmičenje najboljih igrača Evrope protiv tima Sveta će ovim nastaviti da koristi globalni uticaj ATP-a, marketinške usluge, uključujući štampu i društvene medije, i operativnu podršku - uključujući zvaničnike i fizioterapeute.

Oduševljeni smo što nastavljamo naše partnerstvo sa ATP-om“, rekao je Toni Godsik, predsednik Lejver kupa i izvršni direktor TEAM8.

Njihovo priznanje potvrđuje viziju Lejver kupa – a to je da okupi vrhunske igrače sveta – rivale sa ATP turneje – kao saigrače, da proslave i odaju počast legendarnom Rodu Lejveru i njegovim sunarodnicima, dok raste interesovanje za ovaj divni sport na novim destinacijama širom sveta“.

Lejver kup se brzo etablirao kao jedinstveni vrhunac naše sezone“, dodao je predsednik ATP-a Andrea Gaudenci. „Strastan prijem koji dobija i od igrača i od navijača u svakom gradu u kome se održava dovoljno govori i mi zaista cenimo veliki potencijal koji Lejver kup ima da privuče nove navijače širom sveta. Oduševljeni smo što podržavamo njegov kontinuirani rast".

Rodžer Federer, pokretač stvaranja Lejver kupa, podelio je svoj entuzijazam o budućnosti ovog događaja.

"Neverovatno sam ponosan na ono što smo izgradili sa Lejver kupom", rekao je Federer.

"Postati priznat kao deo ATP tura pre pet godina bila je važna prekretnica. Bilo je fantastično videti kako igrači, partneri i navijači širom sveta su prihvatili Lejver kup. Uzbuđen sam zbog njegove budućnosti".

JAMES SHAW / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Ove godine će legendarni kapiteni Lejver kupa i bivši rivali Bjorn Borg i Džon Mekinro poslednji put nastupiti u ulozi selektora timova Evrope i Sveta u kojoj su bili od prve godine turnira 2017.

Lejver kup je ogroman uspeh i čast mi je što sam bio deo njega od samog početka“, rekao je Borg. „Vrednosti za koje se ovaj događaj zalaže – posvećenost izvrsnosti, fokusu na timski duh, poštovanje protivnika i ljubav prema igri – nešto je što viđamo prilikom svakog narednog takmičenja. Bila je privilegija voditi tako talentovanu grupu igrača u ovom legendarnom takmičenju”.

Ronny HARTMANN / AFP / Profimedia 

Ono što je Lejver kup postigao za samo nekoliko godina je neverovatno“, dodao je Mekinro.

Ovaj događaj prikazuje suštinu onoga što je tenis: takmičenje, strast, inovativnost i sportski duh. Uživao sam u svakom trenutku kao kapiten tima sveta i jedva čekam da vidim kako će Lejver kup nastaviti da inspiriše igrače i navijače u budućnosti".

Od svog osnivanja 2017. godine, Lejver kup se brzo etablirao kao jedan od najiščekivanijih događaja u teniskom kalendaru. Petogodišnje produženje ovog sporazuma između Lejver kupa i ATP-a naglašava uspeh događaja i njegovu sposobnost da doprinese rastu tenisa na globalnom nivou.

Kurir sport/Vuk Brajović

This browser does not support the video element.

Zezanje do suza - Novak i Grigor pravili šou  Kurir