SA METKOM U CEVI ČEKAO ŽRTVU ISPRED GARAŽE: Optužen državljanin Srbije za planiranje likvidacije u Podgorici

Srđan Vušurović tereti se da je 2. decembra 2020. planirao da ubije Aleksandra Jabučanina, ali ga je policija uhapsila

Profimedia

Državljanin Srbije Srđan Vušurović, kog su pripadnici Specijalnog tima policije uhapsili pre četiri godine u Podgorici, optužen je za planiranje likvidacije Aleksandra Jabučanina.

Vušurović se, kako prenosi portal Dan, tereti da je od novembra do 2. decembra 2020. krivično delo planirao da izvrši u Podgorici.

- On je ušao u Crnu Goru iz Srbije, van graničnog prelaza i izbegavajući graničnu kontrolu, nabavio vatreno oružje - pištolj, bez fabričkog broja i municiju, a potom je boravio u iznajmljenom stanu u Podgorici i u više navrata obilazio stambeni objekat oštećenog i fotografisao ga, da bi, 2. decembra, došao do ulaza u podzemnu garažu, naoružan pištoljem sa metkom u cevi, spremnim za opaljenje i čekao nailazak oštećenog, kako bi ga u pogodnom trenutku ubio, ali je u dovršenju krivičnog dela spriječen jer ga je policija uhapsila- navodi u saopštenju.

Specijalno državno tužilaštvo optužnicom je obuhvatilo  su obuhvaćeni  i V.B., R.V., Ž.R. i M.M.

Oni se terete da su u drugoj polovini 2019. godine, na Cetinju, postali pripadnici kriminalne organizacije, koju su organizovali ranije optuženi Vladan Radoman i Filip Ivanović radi izvršenja krivičnih dela ubistva B. J. i K. P.

- Specijalno državno tužilaštvo je, protiv optuženih organizatora V.R. i F.I. i pripadnika kriminalne organizacije: B.S., I.I., I.M., N.M., M.M., V.S., S.Đ., M.J., ranije podiglno optužnicu, za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo, ubistvo putem pomaganja, teško ubistvo, ubistvo putem podstrekavanja i dva krivična dela teško ubistvo putem podstrekavanja i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, koja je potvrđena i u toku je glavni pretres - navodi se u saopštenju crnogorskog tužilaštva.

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Dolazak optuženih na suđenje Belivukovoj grupi  Kurir televizija