POTPREDSEDNICA PARLAMENTA U NARODNOJ NOŠNJI NA EVROAZIJSKOM ŽENSKOM FORUMU: Paunović: Želela sam da predstavnice 120 zemalja vide lepotu srpske tradicije

Potpredsednica Skupštine Srbije Snežana Paunović, se u Santk Peterburu gde učestvuje na 4. Evroazijskom žesnkom forumu, u sklopu Festivala "Žene za očuvanje tradicije" pojavila u srpskoj narodnoj nošnji iz grada Prizrena prikazavši tako tradiconalnu i bogatu kulturnu baštinu Srbije.

Privatna Arhiva

- Želela sam da predstavnice 120 zemalja učesnica na Evoazisjskom forumu vide lepotu srpske tradicije sadržanu u prizrenskoj narodnoj nošnji, ali i da prenesem stav Srbije da su Kosovo i Metohija, južna srpska pokrajina, neodvojivi deo države Srbije - poručila je Paunovićeva za Kurir i dodala: 

- Video snimak koji je pratio moje izlaganja prikazao je lepote srpskih manastira na teriotiji Kosova i Metohije.

Paunovićeva je istakla i da ova nošnja odražava značaj i lepotu naše nardone tradicije i doprinosi očuvanju kulturnog identiteta.

Inače, Paunovićeva je govorila i na temu „Žene za jačanje poverenja i globalnu saradnju“ ističući da "su drugačiji i jedinstveni pogledi, veštine i iskustva žena često veoma značajni za rešavanje globalnih problema".

- Učestvovanjem u Forumima poput ovog, žene mogu naučiti kako da se bore protiv predrasuda, izgrade svoje profesionalne mreže i postanu liderke u svojim oblastima. Osnažene žene doprinose razvoju društva, donoseći nove perspektive i rešenja - rekla je Paunović i naglasila da je učešće na forumu žena jedinstvena prilika za dijalog i razmenu ideja, iskustava i znanja među liderkama iz različitih oblasti, sa svih kontinenata, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Kurir.rs