"Biće interesantna zima" Ristić najavio da ponovo dolazi polarni vrtlog, ali ulazimo i u Miholjsko leto: Evo kog datuma je moguć sneg u Beogradu

Ristić je rekao da je ciklon ''Boris'' trenutno iznad Apeninskog poluostrva.

Shutterstock, Kurir TV

U Srbiji će sutra ujutru biti hladno, a po kotlinama i visoravnima jugozapadne i južne Srbije mestimično magla ili niska oblačnost, u toku dana pretežno sunčano i malo toplije.

Ivan Ristić, meteorolog amater, rekao je da nas za vikend čeka stabilizacija vremena, a precizirao da će lepo vreme biti do srede i da će temperature ići do 27 stepeni.

- Od srede ponovo dolazi polarni vrtlog, kod nas će doći oblaci, povremeno će biti kiše, novo zahlađenje biće krajem septembra, ali se očekuje i stabilizacija vremena i polako ulazimo u Miholjsko leto, a novo jače zahlađenje sredinom oktobra, ono će doneti sneg na planinama - kazao je Ristić za TV Pink.

Kako kaže, najranija mogućnost da sneg padne u Beogradu je 20. oktobar.

- Ova zima će biti veoma interesantna - ocenio je Ristić.

Ristić je govoreći o ciklonu ''Boris'' rekao da je on trenutno iznad Apeninskog poluostrva, te da je napravio probleme u Italiji.

- Kiša je prestala u centralnoj Evropi. Maksimum poplavnog talasa očekuje se danas i sutra - naveo je Ristić i dodao da je najveći problem severno od Novog Sada.

Ristić je naveo da su sada prognoze mnogo bolje po nas i istakao da će ovo popraviti hidrološku situaciju kod nas.

(Kurir.rs/Pink)

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

ŠOKANTNA PROGNOZA STANKOVIĆA PRED MEČ SA DRIM TIMOM: Amerika je favorit, ali postoji RECEPT ZA POBEDU! Bio je i 2002. godine  Kurir televizija