Teror sa reklamama na Youtubu se nastavlja: Smislili novi način da vas prekinu u gledanju, je li ovo jedini spas?

Nema bega od YouTube oglasa! Sada se uvode „Pause oglasi“, koji prikazuju reklame kada pauzirate video, uz već postojeće oglase koji se ne mogu preskočiti tokom reprodukcije

Shutterstock

YouTube je potvrdio da sada u širokom obimu uvodi Pause oglase na platformu. Dakle, ne samo da ćete se suočiti sa više oglasa koje ne možete preskočiti, već ćete početi da viđate i oglase dok pauzirate video na besplatnoj verziji YouTube-a.

S obzirom na povećan broj oglasa, čini se da je cilj podstaći korisnike da se pretplate na YouTube Premium.

Shutterstock 

Testiranje Pause oglasa traje već neko vreme. U aprilu, Philipp Schindler iz Google-a podelio je pozitivne rezultate eksperimenta, nazivajući ih novim „neprekidajućim“ formatom koji se pojavljuje kada korisnici pauziraju ono što gledaju. I dalje je neizvesno da li će šira primena ovih oglasa smanjiti broj uobičajenih prekida tokom video sadržaja, mada je to malo verovatno.

Korisnici YouTube-a već primećuju više Pause oglasa na pametnim televizorima, a neki su ih prijavili i na mobilnoj aplikaciji YouTube-a. Sa zvaničnom potvrdom kompanije, samo je pitanje vremena kada će Pause oglasi postati novi standard za korisnike YouTube-a.

Shutterstock 

Naravno, uvek se možete pretplatiti na YouTube Premium ako želite da se rešite oglasa na platformi. To je zapravo i suština ove strategije  navesti korisnike da na neki način plate za sadržaj.

 Izvor: AndroidAuthority/Benchmark/Kurir/Darko Mulic