Microsoft pokreće Windows aplikaciju za iPhone, Mac i Android uređaje

Microsoft pokreće Windows aplikaciju za macOS, iOS, iPadOS, web pretraživače, Android uređaje, pa čak i Windows računare.

Shutterstock

Windows aplikacija je u suštini čvorište za strimovanje kopije operativnog sistema Windows iz različitih izvora, uključujući Windows 365, Azure virtuelnu radnu površinu, udaljenu radnu površinu i još mnogo toga.

Ova nova objedinjena aplikacija se testira skoro godinu dana i uključuje prilagodljiv početni ekran, podršku za više monitora i USB preusmeravanje, tako da možete da koristite lokalne uređaje kao što su web kamere, uređaji za skladištenje i štampači kao da su direktno priključeni na cloud PC.

Shutterstock 

Ova Windows aplikacija je ograničena na Microsoft radne i školske naloge, jer je prvenstveno dizajnirana za postojeće korisnike Remote Desktop klijenata za Windows i druge operativne sisteme na koje mogu da pređu. Microsoft ima slične aplikacije za daljinsko povezivanje sa računarima u operativnom sistemu Windows decenijama, uključujući aplikaciju Remote Desktop Connection koja se još uvek isporučuje kao deo Windows 11.

Ove aplikacije, uključujući i novu Windows, korisne su za povezivanje sa radnim računarima sa ličnog laptopa ili PC.

Shutterstock 

Međutim, nema znakova da Microsoft planira da podrži korisničke naloge svojom novom Windows aplikacijom. Prošle godine je otkriveno da Microsoft ima dugoročni cilj da potpuno premesti Windows u cloud kako bi „omogućio poboljšane usluge zasnovane na veštačkoj inteligenciji i potpuni roming digitalnog iskustva ljudi“. 

Korisnici Windows-a mogu da preuzmu Windows aplikaciju iz Microsoft prodavnice. Takođe je dostupan u Apple-ovoj prodavnici aplikacija za macOS, iOS i iPadOS. Android verzija već je ušla u režim javnog pregleda.