PONOSAN SAM NA VOJSKU SRBIJE! Predsednik Vučić: Ne postoji oblast u kojoj smo tako drastično napredovali (VIDEO)

Instagram/buducnostbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne postoji oblast u kojoj je postignut veći napredak u proteklih 10 godina od Vojske Srbije, navodeći da je mnogo uloženo u naoružanje, a i da je plata vojnika povećana gotovo četiri puta.

Vučić je rekao na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici da je na današnjem prikazu sposobnosti Vojske Srbije, prikazano četiri do četiri i po puta više dronova nego prošli put.

Dodao je da Srbija ima prvih 1.000 dronova "komarac", navodeći da oni nanose ogromnu štetu u neprijateljskim vredovima, ističući da "imamo prvih 1.000 komada, a 500 smo ih ovde dovezli".

"Više od 50 odsto oruđa i oružja proizvodnja Republike Srbije i ove modularne puške sa kratkom i dugom cevi proizvodi Kragujevac", naveo je Vučić.

Podsetio je da će vazduhoplovi, za koje navodi da ih je više nego ikada, uskoro biti ojačani sa 12 najmodernijih rafala, kao i da su naručeni novi višecevni bacači raketa iz inostranstva.

Istakao je da će Srbija nabaviti i neko od oruđa koje će imati dominaciju i praviti i stratešku i taktičku prednost za Srbiju a sve u cilju, kako je istakao, odvraćanja potencijalnog agresora na našu teritoriju.

"Ponosan sam na našu vojsku i što možemo da pokažemo neverovatan napredak", rekao je Vučić.

  Bonus video:

This browser does not support the video element.

Aleksandar Vučić razgovora sa stanovnicima Krupnja  Kurir televizija