"Vaspitavana sam da poštujem medicinu, a onda sam doživela slom i videla o čemu se tu zapravo radi!" Doktorka otlrila zašto se povukla iz svoje struke!

Kurir televizija

U emisiji "Ni pet ni šest" odgovore na mnoga pitanja u vezi sa zdravstvenim problemima koji nas muče davali su Aleksandar Dobrić, energoterapeut, sr Vesna Savić, epidemiolog, Nenad Janjatović, narodni lekar i Jelena Nikolić, energoterapeut. 

Kurir televizija 

- Hteo bih da na kraju ove emisije svi budemo bogatiji za neko znanje.  Takvo je vreme da smo izgubili sklad u sebi. Taj nesklad odražava se u bolu u kičmi. Treba tražiti u sebi mir. Tražiti šta nas veseli u životu. Ne raditi samo ono što je neki ritam bez razmišlajnja. To će biti lep ventil da se rasterećujemo i da izbacimo taj stres iz sebe - rekao je Dobrić. 

Savić je konstatovala da u današnje vreme lekari nemaju vremena da se ozbiljnije posvete svojim pacijentima: 

Kurir televizija 

-  Kad smo na dnu ondo krećemo novim putem. Kad nešto pokosi čoveka on onda kreće da traži. Ja sam lekar i vaspitavana sam u kući vojnog lica tako da samo taj lekarski put poštujem i pratim. Međutim, kada su meni u životu došle te situacije koje su mene slomile ja sam probala da idem putem farmacije pa sam videla da ni to nije to. Sa pacijentom treba razgovarati. Nekada je dovoljan samo razgovor, ne i lek. Sada nema vremena ni za koga. Lekari su sada iza kompjutera i u žurbi su. Nas su učili da posmatramo pacijente čim uđu na vrata. Vi već imate pola dijagnoze kada vidite boju lica i kako drži telo i načinu na koji hoda. 

Kurir televizija 

- Kičma je konzola i kroz nju prolazi um. Zato narod kaže:  "Um caruje".  Um je taj koji pokriva ceo centralni nervni sistem, a taj nervni sistem prolazi kroz kičmu i dolazi do repa - rekao je Janjatović.

Kurir teleivizja 

- Šta god boli to treba da prihvatimo. Jer bol je jedna od tri odbrambene moći koju treba da prihvatimo. Mi smo od ovog tempa života, brzine, zaboravili da posmatramo ono što se događa u nama - kaže Nikolić. 

This browser does not support the video element.

Lekari u emisiji "Ni pet ni šest" o savremenim zdravstvenim tegobama  kurir televizija

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

"Šest meseci krili od mene da mi beba nije imala kiseonik na porođaju, a danas ima cerebralnu paralizu" Lekari ostali u šoku posle bolnih reči neutešne majke  Kurir televizija