SAUDIJCI KUPUJU EVROLIGU: Evo koliko vredi elitno evropsko klupsko tamičenje!

Saudijci kupuju Evroligu

Screenshot

Najjače košarko evropsko klupsko takmičenje Evroliga vredi milijardu evra.

Ovui procenu vrednosti dao je List "Financial Times i dodao da postoji ozbiljno  interesovanje tri velika investitora.

Ovaj list navodi da je vrednost lige milijardu evra.

Takođe, isti izvor navodi da su tri investiciona fonda "u igri" da otkupe deo paketa deonica Evrolige i preuzmu udeo u rukovođenju elitnog evropskog takmičenja.

U pitanju su investitori iz Saudijske Arabije, Sjedinjenih Država i Velike Britanije.

"Investiciona grupa iz Saudijske Arabije, pod nazivom SURJ Sports Investment, veliki je favorit za kupovinu manjinskog udela u Evroligi. Ali, još važnija vest koja proizlazi iz dotične publikacije glasi da je ukupna vrednost akcija vodeće evropske klupske organizacije procenjena na milijardu evra", piše u izveštaju Fajnenšel Tajmsa.

Pored poslovično ambicioznih Saudijaca koji poslednjih godina ulažu neverovatne sume novca u sport, kandidati za kupovinu deonica Evrolige su američki investicioni fond "General Atlantic", kao i "SURJ Sports Investment" iz Velike Britanije.

Kako je preneo Fajnenšel tajms, Evroliga je proces prodaje dela svojih deonica poverila investicionoj banci "LionTree", a pregovori su, navodi se, u poodmakloj fazi.

Za sada još uvek nije bilo obavezujućeg sporazuma, ali se na osnovu saznanja pomenutog lista može naslutiti da je prodaja dela akcija novim investitorima samo pitanje dana.

Kurir sport