"Defile zdravlja" kroz grad: Dan za vežbanje danas u Loznici (FOTO)

Loznica će danas bila u znaku sporta, tačnije manifestacije "Be Active Day" ("Budi aktivan dan") koja će drugi put biti održana u ovom gradu.

Kurir/T.Ilić

Loznica će danas bila u znaku sporta, tačnije manifestacije "Be Active Day" ("Budi aktivan dan") koja će drugi put biti održana u ovom gradu.

Ovaj veliki sportski događaj prirediće Nacionalna akademija rekreacije i sporta Srbije, pod pokroviteljstvom Grada Loznice kao deo velike kampanje Evropske komisije, sa ciljem promocije fizičke aktivnosti, zdravih životnih navika i sporta.

Početak je u 11 časova kada će se na šetalištu ispred Vukovog doma kulture okupiti učesnici, a onda u "defileu zdravlja" proći centralnim lozničkim ulicama. Zvanično će "Budi aktivan dan" biti otvoren u podne u prisustvu zvaničnika nadležnog granskog Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije, ovlašćenog predstavnika  "Be Active", Evropa, i nosioca projekta "Be Active Day", kao i predstavnika grada Loznice, suorganizatora Turističke organizacije grada Loznice i Kancelarije za mlade.

Kurir/T.Ilić 

Kurir/T.Ilić 

Tokom dana učesnici će moći da probaju razne sportsko-rekreativne aktivnosti kao i da poslušaju predavanja na teme zdravlja, ishrane i značaja fizičkog vežbanja. "Budi aktivan dan" traje do dva sata.

Prošle godine manifestacija je održana u porti lozničke Crkve Pokrova Presvete Bogorodice i amfiteatru gde je priređen četvoročasovni program. Okupilo se oko 200 vežbača, a Loznica je bila jedan od 15 gradova Srbije u kojima je obeležen "Budi aktivan dan", kampanja kojom se slave fizička aktivnost, rekreacija i zdrave životne navike.

Kurir.rs/T. Ilić