NEVEROVATNO UBISTVO POTRESLO AMERIKU: Šerif upao u zgradu suda i izrešetao sudiju! (VIDEO, FOTO)

Miki Stajns (44), šerif iz okruga Letčer, navodno je razmenio telefone sa okružnim sudijom Kevinom Malinsom (54) pre nego što ga je ubio u njegovoj kancelariji

Printskrin Twitter

U Sjedinjenim Državama dogodio se nesvakidašnji zločin kada je lokalni šerif upao u zgradu suda i izrešetao sudiju!

Zločin je privukao veliku pažnju javnosti, a Dejli mejl, prenosi da su se pojavili novi uznemirujući detalji o ubistvu u Kentakiju.

Miki Stajns (44), šerif iz okruga Letčer, navodno je razmenio telefone sa okružnim sudijom Kevinom Malinsom (54) pre nego što ga je ubio u njegovoj kancelariji, navodi se u novim izveštajima.

Policija je potvrdila da je sudija Malins ubijen nakon kratke svađe sa šerifom Stajnsom.

Motiv za ubistvo i dalje nije poznat ali video-snimci iz sudijine kancelarije pokazuju da su dvojica muškaraca pregledali telefone jedan drugog pre nego što je Stajns otvorio vatru i izrešetao sudiju.

Šerif Stajns je ušao u sudnicu i zamolio da privatno razgovara sa Malinsom, nakon čega su otišli u kancelariju sudije. Nakon kratkog razgovora, Stajns je navodno ustao da zaključa vrata, a zatim su obojica izvadili svoje telefone i dali ih jedan drugom.

Nakon toga, Stajns je navodno izvukao oružje, obišao sudijin sto i ispalio više hitaca, dok je Malins pao na pod. Šerif i sudija su, prema izveštajima, ranije tog dana zajedno ručali sa ostalim zaposlenima u sudu.

„Znamo da je došlo do svađe između njih dvojice, ali tačno šta se desilo pre pucnjave, to su još uvek stvari na koje pokušavamo da dobijemo odgovore,“ izjavio je Met Gejhert, portparol policije države Kentaki.

Stajns, omiljeni otac dvoje dece koji je navodno planirao da se penzioniše po isteku mandata, optužen je za ubistvo prvog stepena. On je ranije bio sudski izvršitelj kod sudije Malinsa, pre nego što je postao šerif 2018. godine.

Stajns je prethodno bio optužen u tužbi da nije istražio tvrdnje da je jedan od njegovih zamenika više puta seksualno zlostavljao ženu u istoj sudskoj kancelariji.

Bivša zatvorenica, Sabrina Adkins, tvrdi u federalnoj tužbi da nije mogla da plati skener za članak noge i nije želela da se vrati u zatvor okruga Letčer. Zamenik Ben Filds ju je prisilio na seksualne usluge kako bi mogla ostati u kućnom pritvoru, navodi se u tužbi iz 2022. godine.

Šerif Stajns je bio imenovan kao jedan od tuženih u ovom slučaju i trebalo je da svedoči u ponedeljak - četiri dana pre nego što je navodno ubio sudiju. Malins, koji je bio sudija 15 godina, preminuo je na licu mesta, a Stajns se predao bez incidenta.

Ovo ubistvo izazvalo je šok u malom gradskom sedištu vlade sa oko 1.700 stanovnika, koje se nalazi oko 230 kilometara jugoistočno od Leksingtona.

Glavni okružni tužilac Met Batler izrazio je saučešće i povukao sebe i svoju kancelariju iz istrage o pucnjavi, pozivajući se na porodične veze sa Malinsom.

Prinstskrin Twitter  Ubijeni sudija

"Svi ovde poznajemo jedni druge. Svako iz okruga Letčer reći će vam da su sudija Malins i ja oženili sestre i da imamo decu koja su prvi rođaci, ali se ponašaju kao braća i sestre“, rekao je Batler i dodao:

"Iz tog razloga, između ostalih, već sam preduzeo korake da se izuzmem iz ovog slučaja, kao i cela moja kancelarija".

Sudnica u okrugu Letčer, gde se pucnjava dogodila, zatvorena je danas, prema naređenju sudije izvršnog odbora okruga. Malins je postavljen za sudiju 47. okruga države Kentaki od strane bivšeg guvernera Stiva Bišira 2009. godine.

Kurir.rs/Telegraf/Dejli mejl/Preneo: P. P.