"IZGLEDA DA SAM POGREŠIO" Divac konačno otkrio zašto nije doveo Dončića: Imao sam svoje razloge!

Na NBA draftu 2018. godine Vlade Divac napravio je grešku koja ga je skupo koštala.

Profimedia

Legendarni srpski košarkaš u to vreme bio je generalni menadžer Sakramento Kingsa i imao je priliku da dovede maestralnog Luku Dončića, ali Divac je propustio Slovenca i izabrao Marvina Beglija.

Sada je konačno objasnio i zašto je to učinio.

"Na toj poziciji imao sam Dierona Foksa kog sam draftovao godinu dana ranije. Smatrao sam tada da je on igrač koji može da postati igrač franšize. Vreme će da pokaže da li sam pogrešio. Kako stvari stoje sada, izgleda da jesam, ali verujem u malog Foksa da će imati bolju karijeru", rekao je Divac za hrvatski portal "Indeks".

Na pitanje da li je propustio Luku jer navodno nije u dobrim odnosima sa njegovim ocem Sašom Dončićem, Divac je odgovorio:

"Ma kakvi, to su obične novinarske budalaštine. Sašu dobro znam, volim ga i cenim, igrao je u Kraljevu kad je Luka bio mali, nema to veze s vezom. Pratim Luku i vidim da ide pravim putem, samo mora da pripazi na svoje telo", kaže Vlade.

On ističe da bi Luka, poput Nikole Jokića, mogao da se domogne MVP priznanja.

"Po talentu i po igri Luka je na dobrom putu da bude MVP. Nikola Jokić jako vodi računa o svom telu. Bio bih srećan da vidim Dončića sa tim priznanjem, ali će morati da pazi na svoje telo", zaključio je Divac.

Kurir sport/J.M./Index

This browser does not support the video element.

Vlade Divac sa porodicom na moru  Kurir