FERGUSON JE SAMO JEDNOG IGRAČA DVA PUTA ZVAO DA PREĐE U JUNAJTED: Odbio sam ga i otišao u Čelsi!

Reuters

Proslavljeni francuski fudbaler Emanuel Peti otkrio je da je dva puta odbio poziv legendarnog Aleksa Fergusona da karijeru nastavi u Mančester junajtedu.

Ser Aleks je na Old Traford uspeo da dovede brojna zvučna imena tokom svoje blistave karijere na klupi Junajteda, ali jedan čovek ga je odbio, i to dva puta.

Samo jednog čoveka je zvao dva puta i nije uspeo da ga ubedi da obuče dres Junajteda. Reč je o Emanuelu Petitu.

Peti je blistao u dresu Arsenala, sa kojim je 1997. bio šampion Engleske, a 1998. postao je i prvak sveta sa Francuskom.

Nakon tri blistave sezone u Arsenalu odlučio je da karijeru nastavi u Barseloni, ali nije se proslavio na Nou Kampu. Bio je jako nezadovoljan svojim statusom, pa je 2001. godine rešio da se vrati na Ostrvo.

Junajted ga je silno želeo, ali on je odlučio da karijeru nastavi u Čelsiju.

"Pre nego što sam se pridružio Čelsiju, Ser Aleks Ferguson nas je nazvao dva puta jer je znao da nisam srećan u Barseloni i dugo smo razgovarali. Zvao me je i Arsen Venger da pita kakva je situacija, ali Ranijeri je bio taj koji je lično došao po mene da pregovaramo", otkriva Peti.

Trener Čelsija ga je kupio tim gestom.

"Ručali smo zajedno i bio je veoma drag. Stvarno me je uverio da je Čelsi pravi potez i tako sam se preselio tamo" kaže Peti i dodaje:

"Ferguson me je nazvao dva puta, ali rekao sam mu da sam doneo odluku".

Kurir sport/J.M.

This browser does not support the video element.

"NJEGOVI TEKSTOVI ĆE OSTATI MEĐU NAVIJAČIMA" Evo kako će Crvena zvezda ispratiti Boru Đorđevića na 61. rođendanu Marakane  Kurir televizija