"TRI GODINE NISAM PRIČAO SA VUJOŠEVIĆEM" Bertans otvorio dušu: Odlazak iz Partizana je bio bolan! Iskusio sam najtežeg trenera, posle je sve bilo lakše!

Čuveni letonski košarkaš Davis Bertans prisetio se perioda kada je nosio dres Partizana i saradnje sa tadašnjim trenerom Duškom Vujoševićem.

Beta

Bertans je nosi dres crno-belih od 2012. do 2014. godine. U prvoj sezoni sa Partizanom je osvojio ABA ligu i prvenstvo Srbije. Nažalost u finalnoj seriji je pokidao ligamente kolena nakon čega je morao na višemesečnu pauzu. Vratio se na teren u martu naredne godine i pomogao crno-belima da osvoje još jedan trofej u domaćem prvenstvu.

U julu 2014. godine je odlučio da raskine saradnju Partizanom i potpisao je trogodišnji ugovor sa Baskonijom, a posle dve uspešne sezone u Španiji preselio se u NBA gde je napravio zavidnu karijeru.

Ovog leta odlučio je da se vrati u ABA ligu, potpisao je ugovor sa Dubaijem.

U razgovoru za "Meridian sport" prisetio se boravka u Partizanu i saradnje sa tadašnjim trenerom Vujoševićem.

"Nikada više, posle Partizana, nisam imao težak trening. Svaki je bio lak", kaže Bertans i dodaje:

"Iskusio sam najtežeg trenera, najteže treninge i najteže utakmice za te godine. Posle toga je sve bilo lakše proći. To iskustvo je za mene bilo neverovatno. Posle je svaki igrač mentalno jak, neće pući posle jedne loše utakmice, posle jedne kritike, eventualne vike trenera".

Letonac je priznao da njegov odnos sa Vujoševićem nije bio sjajan nakon odlaska iz Partizana.

"U to vreme je bilo malo bolno što smo se tako razišli. Dugo nisam razgovarao sa Duletom, barem tri godine. Ja sam otišao u San Antonio, on je imao probleme sa zdravljem...", priča Bertans i dodaje:

"Ali, kada je napustio klub, posle izvesnog vremena sam ga pozvao. Želeo sam da zna da mu ništa ne zameram, da je to prošlost, da sam mu zahvalan na svemu. Nismo se baš često čuli, ali jesmo. Kada je radio u Klužu, pozvao me i pitao za mišljenje za jednog letonskog igrača. Nismo bili bliski kao dok smo bili u Beogradu, ali je sve bilo prošlost".

Kurir sport/J.M.

This browser does not support the video element.

Željko Obradović o početku priprema Partizana  Kurir/Dejan Ignjatović