Ministar Milićević otvorio kamp "Zlatibor 2024" za decu iz dijaspore i regiona

Otvoren kamp „Zlatibor 2024“ u okviru koga učestvuju deca iz naše dijaspore i regiona.

Ministarstvo bez portfelja

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Republike Srbije s dijasporom Đorđe Milićević sinoć je, zajedno sa predsednikom Opštine Čajetina Milanom Stamatovićem, otvorio kamp „Zlatibor 2024“ u okviru koga učestvuju deca iz naše dijaspore i regiona.

Ministarstvo bez portfelja 


Za mlade učesnike kampa osmišljene su radionice o tradicionalnoj igri, pesmi i kostimu zlatiborskog kraja i radionice na temu srpskoj jezika i književnosti i srpske srednjevekovne umetnosti.


"Ovaj kamp, kao i još 18 kampova koje smo tokom leta organizovali širom Srbije i kroz koje je prošlo 5.000 mladih iz regiona i dijaspore, dokaz je posvećenosti države Srbije da održimo neraskidive veze sa našim sunarodnicima u rasejanju. Čuvanje nacionalnog jedinstva među Srbima gde god živeli temelj je našeg opstanka. Naša snaga leži u jedinstvu, u solidarnosti i u osećaju pripadnosti zajedničkoj kulturi, istoriji i vrednostima. Upravo ovakvi kampovi su mesta gde to jedinstvo učvršćujemo, gde naši mladi prepoznaju važnost svoje uloge u očuvanju srpskog identiteta", istakao je ministar Đorđe Milićević.

Ministarstvo bez portfelja 

 "Draga deco, uvek nosite sa sobom vrednosti koje stičete ovde, ljubav prema svojoj domovini i jeziku, i nikada ne zaboravite ko ste i odakle potičete. Ostanite ponosni na to što jeste i nastavite da širite vrednosti našeg naroda širom sveta", poručio je Milićević okupljenim mališanima.

Kurir.rs/M.CG.

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

MILICA ZAVETNICA PRIHVATILA MINISTARSKO MESTO? Usred razgovorila OTKRILA: Razgovarala sam sa predsednikom oko NAJVAŽNIJIH pitanja!  Kurir televizija