BIO JE LJUBIMAC NAVIJAČA DOK JE IGRAO ZA SRBIJU! Poznati košarkaš najavio kraj: To je to, da odradim ugovor i penzija! Ne želim više da selim decu

Marko Jagodić Kuridža najavio je da će posle sezone u Vojvodini otići u zasluženu penziju.

@starsport

Bivši igrač Crvene zvezde Marko Jagodić Kuridža najavio je da će uskro otići u zasluženu penziju. Krilni centar iz Zadra je do prethodne sezone igrao za Budućnost iz Podgorice, a ovog leta je rešio da karijeru nastavi u Vojvodini.

Bivši reprezentativac Srbije u godini pred nama imaće težak zadatak - posle velikog uspeha Sparkata iz Subotice koji je osvojio ABA 2 ligu i plasirao se u viši rang takmičenja, novi klub iz severnog dela Srbije ima mogućnost za napredak. Nema sumnje da će iskustvo JagodićKuridže imati značajnu ulogu u pohodu Vojvodine ka tituli i ulasku u Jadransku ligu - bio bi to sjajan način da se krilni centar oprosti od profesionalnog sporta.

"Ako sve bude kako treba, Vojvodina će biti moj poslednji klub. Imam 37 godina, sledeće leto punim 38. Imam ugovor na dve godine, kadа odradim taj ugovor – to je to", najavio je Kuridža za "Mozzart sport".

Nekadašnji igrač Zvezde potom je nastavio:

"Deca su mi krenula u školu, ne želim više ni da ih selim. Nikad ne treba nešto sa sigurnošću tvrditi, ali voleo bih sa ovim klubom da napravim uspeh i onda da se penzionišem. Svugde gde sam bio osvajao sam nešto, da li domaća prvenstva, kupove, Jadransku ligu… Voleo bih isto da postignem i sa ovom ekipom. Nama je naravno najbitnije da uđemo u ABA ligu, ali značiće mi svaki trofej“, rekao je iskusni krilni centar.

Starsport 

Jagodić Kuridža iza sebe ima uspešnu karijeru u raznolikim klubovima, prošao je školu Spartaka iz Subotice, potom igrao za Novi Sad, Čapljinu Lastu, Borac iz Banja Luke, Cibonu, Nimburg, Ostende, Primorksu, Crvenuzvezdu i Budućnost.

Ostaće upamćene njegove sjajne partije u dresu Orlova, ali i činjenica da je najstariji debitant u istoriji reprezentacije Srbije. Naime, Kuridža je debitovao na kvalifikacionom turniru za Mundobasket u Aziji protiv Letonije 25. novembra 2021. Tada je imao 34 godine i šest meseci, ali ga to nije omelo da pruži svoj maksimum na terenu i vrlo brzo postane miljenik nacije.

Inače, Marko Jagodić Kuridža rođen je u Zadru gde je živeo do 1995, a potom je zbog rata u Hrvatskoj izbegao u Požegu gde je i počeo da se bavi košarkom.

Kurir sport/Mondo

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

Jagodić - Kuridža ljubimac navijača u Pragu  Kurir/Dejan Ignjatović