Recept za kuglof sa budevom: Naše bake su nekada ovako spremale bundevu, uz malo cimeta dobićete ukusnu poslasticu koja miriše na jesen

Poslužite ga uz čaj ili kafu i uživajte

Printskrin/Jutjub/Oljina Kuhinja

Ni jedan kolač kao kuglof ne dopušta toliko mašte i kreativnosti. Bukvalno sve što imate u kući možete da iskoristite i stavite u kalup za kuflog i eto: dobićete neverovatno ukusan i bogat kolač.

Danas je na meniju kuglof sa bundevom, jer kako drugačije začiniti jesen. Poslužite ga uz čaj ili kafu i uživajte.

Sastojci:

  • 400 g pečene bundeve
  • 400 g brašna
  • 2 jaja
  • 200 g kisele pavlake
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šečer
  • limunova korica 120 g šećera
  • 1 kašičica cimeta
Printskrin/Jutjub/Oljina Kuhinja 

Priprema:

Dva parčeta bundeve stavite u rernu na 250 stepeni oko 30 minuta, dok je vruća izvadite kašikom i izgnječite. Umutite jaja sa šećerom i vanilom, dodajte sve ostale sastojke dobro izmiksajte i sipajte u podmazan kalup za kuglof. Pecite oko 50 minuta na 180 stepeni. Pečen odmah izvadite iz kalupa i pospite šećerom u prahu.

(Kurir.rs/J.M.)

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

00:58
Lažna musaka sa bundevom Izvor: instagram/cookistwow