UHAPŠENA ŽENA KOJA JE GAZILA I ZAPALILA SRPSKU TROBOJKU! Sramna scena iz Novog Sada zaprepastila Srbiju, oglasio se ministar Dačić

Instagram/nsuzivo.rs

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je novosadska policija uhapsila osobu, koja je skinula, gazila i zapalila zastavu Srbije.

“Novosadska policija uhapsila je Malinu Milenković (42) iz Novog Sada, koja je skinula, gazila i zapalila zastavu Srbije.

Lice će biti predato na dalje postupanje tužilaštvu zbog krivičnog dela povrede ugleda države Srbije”, izjavio je ministar Dačić.

Podsećamo, na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se žena koja iz nepoznatog razloga skida srpsku zastavu, baca je na pod i pali je.

Incident se dogodio u Partizanskoj ulici.

Kako se vidi na snimku, žena je bacila trobojku na pod, potom je zapalila, najverovatnije upaljačem, a onda mirno stajala čekajući da zastavu uhvati plamen.

Kako stoji u Zakonu o izgledu i upotrebi zastave, grba i himne Republike Srbije, kazne za nepropisno korišćenje zastave ili grba mogu ići i do 500.000 dinara.

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Devojčica cepa i pljuje srpsku zastavu  Tik Tok