SRBIN DOVODI NAJBOLJEG FUDBALERA BIH U MOSKVU: Marko Nikolić ga želi, ali problem bi mogle biti njegove izjave protiv Rusije

CSKA iz Moskve želi da se upusti u borbu sa Zenitom i Spartakom za titulu

Starsport/Peđa Milosavljević

Marko Nikolić, srpski trener na klupi CSKA iz Moskve, želi dodatno da ojača ekipu, kako bi se uključio u borbu za titulu.

Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Svestan je Marko Nikolić da su u ovom trenutku Zenit iz Sankt Peterburga i gradski rival Spartak kvalitetniji, pa zato po svaku cenu želi da dopuni roster. Njegov izbor pao je na Miralema Pjanića, bivšeg reprezentativca BiH. Marko Nikolić i sportski menadžment su u poodmaklim pregovorima za Pjanićem i njegov dolazak u Moskvu treba očekivati u narednim danima, piše ruski portal Sport-ekspres.

Miralem Pjanić (34) trebalo bi da u redovima CSKA bude jedan od najlaćenijih fudbalera, pošto bi njegova godišnja plata iznosila 2.000.000 evra. Međutim transfer bi mogao da propadne, jer je Miralem Pjanić u septembru 2022. godine bio uz Edina Džeka glavni inicijator odbijanja igranja prijateljske utakmice između selekcija Rusije i BiH, koja je bila zakazana za 19. novembar u Sankt Peterburgu. Razlog je bio rat između Rusije i Ukrajine, a Pjanić je tada izjavio:

- Čuo sam za njihovu odluku. Zvali su me, pitali su me šta mislim o tome, rekao sam im i onda sam se iznenadio drugačijom odlukom, koja nije dobra. Ostao sam bez reči. Kad reprezentacija počne da igra dobro, uvek se nešto kvari, nemam reči. Oni znaju moj stav. Samo ću reći da ovo nije dobro - izjavio je Miralem Pjanić za portal Sportske.ba.

Miralem Pjanić je bez kluba već tri meseca otkako mu je istekao ugovor sa Šardž iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. On se oprostio od reprezentacije BiH, a imao je zaista impresivnu karijeru jer je igrao za Mec, Lion, Romu, Juventus, Barselonu i Bešiktaš.

Pored CSKA iz Moskve, za usluge bivšeg reprezentativca BiH zainteresovani su navodno španski Leganjes, turska Konja, a spekulisalo se i da Zlatan Ibrahimović želi da ga dovede kao slobodnog agenta u Milan.

Kurir sport/Sport-expres

This browser does not support the video element.

Tadić Srbija Bugarska Leskovac  Kurir