Danilo Milovanović pobednik festivala „Dani Danila Lazovića“

Pobednik je osvojio nagradu „Povelja Danilo Lazović“ i novčani deo nagrade koju je uručio predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

Foto Aleksandar Kovačević

Po oceni stručnog žirija pobednik u govorenju poezije 11. festivala „Dani Danila Lazovića“ je Danilo Milovanović iz Beograda, student četvrte godine glume Fakulteta dramskih umetnosti, u klasi profesorke Marije Milenković.

Aleksandar Kovačević  Danilo Milovanović proglašen pobednikom 11. festivala "Dana Danila Lazovića

Danilo je govorio pesmu Stevana Raičkovića “Zapisi o crnom Vladimiru”.
- Velika mi je čast što sam dobio priliku da predstavljam fakultet i da govorim poeziju na ovakvom festivalu koji nosi ime jednog od naših najvećih svetionika glumaca naše države Danila Lazovića. To su za mene ljudi zbog kojih sam, na kraju krajeva, upisao glumu, da nije njih bilo i Danila Lazovića i mnogih drugih, ne bih znao šta je to što volim. Oni su utabali put nama mladima da mi to pratimo i da se trudimo da to održimo – rekao je ovogodišnji pobednik Danilo Milovanović.

Pobednik je osvojio nagradu „Povelja Danilo Lazović“ i novčani deo nagrade koju je uručio predsednik opštine Priboj Lazar Rvović. 

Aleksandar Kovačević  Stručni žiri

Ovogodišnji stručni žiri bio je u sastavu: prof.dr Radovan Knežević, predsednik stručnog žirija, Ljubinka Klarić glumica, Miloš Janković književnik, Tatjana Bošković glumica i Mirjana Bobić Mojsilović književnica. Svi su se složili da je festival maestralan, dapredstavlja praznik poezije, da podiže duh.
Tročlani žiri koji su činili Uroš Papić glumac, Milorad Damjanović glumac i Dragana Đurđević glumica, doneo je odluku da Doroteja Tošić, pobedi na „Internet konkursu u goverenju poezije“.
Takmičarskoj večeri je prethodio nastup Ljubice Vraneš, naše istaknute umetnice, solistkinje Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, a nakon proglašenja pobednika
Dušan Svilar je održao koncert.

(Kurir.rs/Zvezdana Gligorijević)

 BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Aleksandar Berček dobio nagradu za životno delo na festivalu NAFFIT  Kurir